KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
December 2018
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag84
Gisteren156
Totaal582071

dinsdag 18 december 2018 12:14

Jong Talenten wedstrijd in Den Haag

JongtalentenDe eerste wedstrijd voor onze jongtalenten dit jaar was op 9 januari 2016 in Sporthal Loosduinen in Den Haag. Onze pre-instappers Aimy Verheij, Anne Los en Valerie deden mee aan deze wedstrijden. Eenmaal aangekomen in Den Haag was de wedstrijd, zoals bijna alle turnwedstrijden, een beetje uitgelopen. We moesten dus even wachten voordat we mochten beginnen, maar wat kunnen 7/8 jarigen slecht? Juist, wachten! “Hoeveel minuten nog?” “Mag ik m’n trainingsbroek al uit doen om te beginnen?” Gelukkig viel het allemaal alles mee en hebben we nog wat leuke oefeningen van de andere meisjes kunnen bekijken. 

Ons eerste toestel was de sprong, altijd toch lastig om op zo’n grote mattenstapel een mooie handstandplatval met rechte arme, benen én tenen te maken. Gelukkig is hier heel goed op geoefend en deden de dames dit alle drie uitstekend. Daarna moesten ze nog een sprong maken, een strekspong. Na zo’n lastige handstand is dit natuurlijk een inkoppertje want ook deze drie sprongen zagen er prachtig uit.
Vervolgens gingen we, via olympische volgorde, naar de brug.

Voor de een favoriet toestel, voor de ander mocht dit zo snel mogelijk voorbij zijn. Alle drie lieten ze prachtige zwaaien en hoge opzwaaien zien, wederom niks aan te merken op de oefeningen die op dit toestel werden vertoond.
Het volgende toestel was de balk. Het blijven staan op een balk van 10 centimeter breed is al niet makkelijk, laat staan dat je er ook nog hoge sprongen en koprollen op moet maken. Ook dit ging de dames weer goed af, behalve die koprol daar moet nog een beetje meer op geoefend worden. Voor Aimy was de koprol deze keer een eitje, zij bleef erop staan!
Op het laatste toestel, vloer waren de meiden van KdO Alblasserdam ook als laatste aan de beurt, weer even wachten dus.. Het is lastig om hier iets over te vertellen, want wederom was er weer weinig op aan te merken.

Wij waren blijkbaar ook niet de enigen die dat vonden, want het podium was paars gekleurd. De kleinste meisjes van de selectie van KdO Alblasserdam hebben namelijk de eerste, tweede en vijfde plek weten te veroveren! Wat nog extra leuk was, is dat deze keer niet de beste drie, maar de beste vijf een medaille kregen, drie blije gezichtjes dus! Ze hebben het geweldig gedaan en we hebben een gezellige dag gehad!

Froukje Beärda 

PS de foto's van deze wedstrijd zijn HIER te vinden.

En de uitslagen zijn HIER te vinden.