KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
December 2018
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag94
Gisteren156
Totaal582081

dinsdag 18 december 2018 12:57

Finale TUCO Hoog 2 april 2016

SponsoringMaatHet was een druk turnweekend: terwijl Sam Groenendijk en onze pre-instappers Valerie Plas, Anne Los en Aimy Verheij hun wedsrijd turnden, kwamen ook onze 4e divisie meisjes in actie op de TUCO in Ouderkerk aan den IJssel. De eerste wedstrijd werd gehouden op 16 januari. Het beste resultaat van beide wedstrijden telde en vandaag werd er geturnd voor een medaille.
Sterre Bongers, instap D1, kwam in de eerste ronde in actie. Zij turnde een hele goede wedstrijd zonder fouten. Vandaag liet zij voor het eerst een arabier flikflak op vloer zien, knap gedaan! Met hele mooie cijfers behaalde zij de eerste plaats.
In de tweede ronde turnden Demi de Witte (pupil-1 D1), Anne Groenendijk en Naomi de Witte (Jeugd-1 D1). Voor Anne was het spannend of ze er bij kon zijn, omdat ze zich woensdag tijdens de training geblesseerd had. Maar op doorzettingsvermogen heeft ze haar wedstrijd netjes uitgeturnd. Tijdens de wedstrijd bleek dat de balk te laag stond voor de Jeugd-1 meisjes. Zij moesten hun oefening daarom over doen. Anne kon nog een betere oefening laten zien, dan op de lagere balk. Naomi deed nog een keer de nette oefening, die ze al had laten zien.

De zusjes Demi en Naomi lieten zien weer in topvorm te zijn: geen fouten, en mooie oefeningen op alle vier de toestellen, met een dik verdiende gouden medaille. Maar ook Anne turnde zich op het podium: zij won brons.
Tenslotte kwamen de meisjes met de keuze-oefenstof in actie: Ilse Bultema Jeugd2 en Danique van der Vliet, Senior. Danique begon niet echt goed op sprong, en ook op brug had ze een foutje, maar ze herpakte zich op balk en vloer, en dat werd uiteindelijk met een 3e plaats beloond. Ilse turnde een nagenoeg foutloze oefening. Vooral haar vloeroefening zag er heel netjes uit, en dat viel niet mee, omdat er geen verende vloer in de zaal lag. Zij was vorige keer tweede geworden, en deze wedstrijd eerste. Het was dus nog even spannend bij de prijsuitreiking: zou het een eerste of een tweede plaats worden? Uiteindelijk bleek zij toch de beste in haar categorie en ging zij met de gouden medaille naar huis.
Onze meisjes hebben zich vandaag voor het eerst in de nieuwe trainingspakken van MAAT gepresenteerd. We zijn erg blij met de nieuwe pakken!