KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Januari 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag31
Gisteren162
Totaal588253

donderdag 24 januari 2019 05:06

TUCO 2e en 3e divisie - 7 januari 2017

TUCO2017 01 07Vandaag hebben de selectiemeisjes van de 2e en 3e divisie meegedaan aan de finale van de Turncompetitie Lek en IJssel. 's Morgens om 8 uur waren de instappertjes al onderweg door de sneeuw en ijzel naar de Turnhal in Lekkerkerk. Overigens tegelijk met onze jury Steven Ulrich, die bij nagenoeg alle wedstrijden present is namens KDO. Gelukkig was het goed te doen op de weg. Anne, Aimy en Valerie turnden in de eerste ronde en begonnen op vloer. Altijd een leuk toestel om mee te beginnen! De kop was eraf en omdat de meisjes gewend zijn om in deze zaal te turnen, waren ze niet echt zenuwachtig. Het ging eigenlijk allemaal heel goed! Ze hebben veel vooruitgang geboekt, en lieten zien (bijna) klaar te zijn voor hun districtsfinale in Amsterdam. Anne werd naar het podium geroepen: een 3e plaats, en ook Valerie verdiende een prijs: 2e!

In de tweede ronde hadden wij 3 groepjes: de pupillen 1 (Sterre en Gwen), de pupillen 2 (Rosanne en Demi) en de jeugd-1 turnsters Anouk, Babette en Nova.

Sterre en Gwen turnden allebei een hele goede wedstrijd. Ondanks dat Gwen nog maar een jaartje turnt, en vorige wedstrijd een nul op sprong moest incasseren, kwam zij op het podium: 2e! Heel knap gedaan, ze turnde een bijna foutloze wedstrijd. Sterre turnt de oefeningen met bijna alle plusjes en had veruit de hoogste scores, wat haar een gouden medaille opleverde. Rosanne en Demi hadden het wat lastiger, zij hadden meer concurrentie, en ondanks dat ze mooie oefeningen op vloer en sprong turnden, hadden ze nog wat foutjes op brug en balk. Babette liet een prachtige balkoefening zien, en Nova heeft zich vooral verbeterd op brug. Anouk had weinig concurrentie deze wedstrijd, omdat Susan helaas niet mee kon doen. Ze turnde met extra moeilijkheid, wat op sprong niet helemaal goed uitpakte. Maar liet wel haar mooiste balkoefening zien, en haalde daar 13.6 punten voor. Zij werd eerste. Voor haar was het dubbel feest, omdat ze ook nog jarig was vandaag. Er hebben nog nooit zoveel mensen tegelijk voor haar gezongen!

In de derde ronde liet Sera (junior) een prachtige balkoefening zien, waar ze trots op kan zijn! Maar ook op de andere toestellen ging ze goed, en zij werd in de einduitslag 2e. Noëlle (junior) ging ook voluit vandaag, en turnde voor het eerst een tsukahara gehoekt op sprong. Knap! Zij won de gouden medaille. Marleen, Dide en Marith, onze jeugd-2 turnsters, lieten ook mooie oefeningen zien, waarbij Dide liet zien dat vloer haar favoriete toestel is. Marleen en Marith waren heel stabiel op balk, maar turnden allround goed. Marleen won uiteindelijk het goud, op de voet gevolgd door Marith die 2e werd.

We kunnen terugkijken op een fijne wedstrijd, waarin we niet alleen mooie scrores neergezet hebben, maar ook hebben laten zien een goed team te zijn met turnsters, trainsters en jury en waarin er in een gemoedelijke sfeer geturnd werd tegen andere verenigingen.

De foto's van deze wedstrijd vind je HIER.