KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Januari 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag37
Gisteren162
Totaal588259

donderdag 24 januari 2019 06:00

Districtkampioenschappen 2e divisie op 21 januari 2017

AnouksaltovanbrugOp zaterdag 21 januari kwamen Anouk en Susan, beide jeugd N3, namens KDO Alblasserdam al vroeg in actie tijdens hun tweede plaatsingswedstrijd. De dames gingen voor een plek in de volgende ronde voor het bondskampioenschap. Op vloer begonnen ze hun wedstrijd goed en lieten mooie sprongencombinaties zien. Anouk turnde een nieuwe serie met streksalto en wist hiermee haar moeilijkheidsscore te verbeteren. Met goede moed gingen ze naar hun tweede toestel; sprong. Het inturnen verliep goed maar helaas kwam Susan tijdens haar wedstrijdsprong niet goed uit waardoor ze een mindere spong liet zien dan zij kan. Anouk had een moeilijkere sprong dan voorheen in petto voor de jury en dit pakte goed uit! De brugoefeningen van Susan en Anouk waren netjes maar de concurrentie op dit toestel is ook sterk. Onze turnsters eindigde de wedstrijd op balk. Beide meiden waren vol zelfvertrouwen begonnen aan hun oefening en turnden het ene na het andere moeilijke element foutloos door.

Twee oefeningen om trots op te zijn. Anouk eindigde op een 4e plaats en voor haar was er een medaille! Susan werd vandaag 17e.

Onze junioren Dilara en Noelle kwamen 's middags in actie. Ook deze meiden kregen een tweede mogelijkheid om door te stromen naar de volgende ronde. Beide waren vastberaden om tijdens deze wedstrijd goed te presteren. De wedstrijd begon goed op brug, de oefeningen zitten er goed in en er wordt tijdens de trainingen hard gewerkt om de moeilijkheidsscores te verbeteren. Op balk was er voor Dilara ruimte voor verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd. Met een andere opbouw van haar oefening en een arabier in plaats van flickflack liet ze zien dat ze op balk een goede oefening kan turnen. Noelle wist haar spreidingen ruimer te turnen, maar viel helaas na haar arabier van het toestel. De dames lieten op vloer nette oefeningen zien en zaten lekker in de wedstrijd. Op sprong moest het gebeuren. Dilara sloot haar wedstrijd goed af met twee keer een stabiele overslag met hele draai. Noelle heeft een geweldige sprongscore neergezet met twee gehoekte tsukahara's. Dilara wist zich naar een 6e plaats te turnen gevolgd door Noelle op plaats 8.
Super prestaties waar we trots op mogen zijn op dit hoge niveau.