KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Januari 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag86
Gisteren201
Totaal588146

woensdag 23 januari 2019 14:47

Evy Maat regiokampioene 4e divisie!

EvyMaatRegiokampioenOp 11 maart werden onze instappers Nina van Genderen, Nikki Slagboom, Eva Driesprong en Floortje Sprong al vroeg verwacht in Hellevoetlsuis voor hun regiowedstrijd. De meisjes zaten verdeeld over 2 groepjes, en gelukkig was Gwen Sterk erbij om een groepje te begeleiden. De meisjes hebben veel vooruitgang geboekt dit seizoen. Vooral op vloer en balk zijn stappen gemaakt. Er waren geen podiumplaatsen, maar toch zijn wij trots op de prestaties van onze jongste wedstrijdmeisjes!

's Middags kwamen Anne Groenendijk en Naomi de Witte in actie, zij hebben hard getraind op hun oefenstof en waren klaar voor deze wedstrijd. Zij Begonnen hun wedstrijd op brug en lieten daar keurige oefeningen zien. Naomi sloot haar oefening zelfs af met een streksalto met halve draai wat haar een hogere moeilijkheidsscore opleverde! Op balk moesten de dames hun zenuwen onder controle weten te houden. Daarin slaagde ze allebei op 1 foutje na prima. De dames lieten stabiele pirouettes zien en turnden beide het boogje!

Door naar de vloer waar de twee turnsters eindelijk hun oefening tijdens een wedstrijd op een goede vierkante vloer mochten turnen. Dit was terug te zien aan de mooie ruime series en sprongen. De stoere oefening van Anne kwam mooi uit op deze vloer en ook Naomi turnden heel strak. Op sprong turnden de meiden netjes in en werd nog even de aandacht op de landing gelegd. Anne deed dit nagenoeg perfect en ook Naomi liet twee keer een hele ruime half in half uit zien. Toen was het afwachten of het genoeg zou zijn om door te kunnen naar de finale. Allebei de meiden behaalden zelfs een podiumplaats. Anne werd 2e en Naomi 3e! Wat een goede prestatie!

In de laatste ronde turnden Ilse Bultema en Evy Maat hun wedstrijd. Zij begonnen op balk, en hoe! Beide dames hadden een super strakke oefening zonder vallen en weinig wiebels. Ze lieten mooie acrobatiek zien, Evy met Boogje salto af en Ilse met radslag Arabier op de balk. Op vloer wilden de meiden even strak turnen en waren erop gefocust om alle landingen tot stand te turnen. Ilse liet een hele nette oefening zien maar vergat helaas een deel van haar sprongen te turnen, Evy was op dreef en turnde goede series, die zij nog kan uitbreiden, en hoge sprongen.  Door naar het volgende toestel, sprong. Net als bij Anne en Naomi wisten ook deze meiden dat het belangrijk is om de half in half uit sprongen over de Pegasus in 1 keer te landen, zonder stapjes of een nahup. Ilse en evy lieten allebei 1 keer een perfecte landing zien en 1 ruime half in half uit met stap. De dames trainen hard op een hele draai uit. Op naar de brug, waar de dames veel vooruitgang hebben geboekt. Het doel was om oefeningen zonder stoppen en strakke benen te turnen. Ilse en Evy hebben hun wedstrijd goed af kunnen sluiten op brug door mooie oefeningen te laten zien. Ook tijdens deze wedstrijd werd het spannend of de meiden zich hebben kunnen plaatsen voor de finale! Ilse zat er helaas net niet bij. Voor Evy was het tot het laatste moment spannend, want haar naam werd als laatste genoemd! Een 1e plaats dus, Evy is Regiokampioene geworden!