KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Januari 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag86
Gisteren201
Totaal588146

woensdag 23 januari 2019 14:47

Maar liefst 5 turnsters in halve finale in Bellingwolde

SterreHalveFinale2017Op zaterdag 1 april vond in Bellingwolde de halve finale turnen plaats voor de dames die in de 3e divisie uitkomen.

KDO Alblasserdam had maar liefst 5 turnsters die in deze halve finale in actie mochten komen. Zij wisten zich via de twee voorrondes, waar zij alle 5 een podiumplek behaalden, te plaatsen voor deze halve finale.

Sterre Bongers turnde in de 1e ronde en mocht het spits afbijten op vloer. Ze zat meteen goed in de wedstrijd en bleef kalm en geconcentreerd tijdens al haar oefeningen. Op sprong liet ze zien echte springbenen te hebben en zetten een gigantisch hoge score neer die lastig zou zijn te overtreffen voor de concurrentie. Op brug liet ze mooie hoge zwaaien zien en een nette kip en vol zelfvertrouwen begon ze aan haar laatste oefening op de balk. Ook dit toestel heeft ze goed onder de knie! Een  nagenoeg foutloze wedstrijd resulteerde in een finaleplek en een toestelfinale sprong, waar ze 1e op werd!

Marleen Ulrich en Marith van Gelder mochten samen in de 3e ronde starten op brug. Marleen had haar zenuwen nog niet helemaal onder controle, waardoor ze een aantal extra zolendraaien maakte tijdens haar oefening, ze wist het prima op te lossen en turnde haar oefening gewoon netjes uit! Marith liet een strakke oefening zien en de dames konden zich opmaken voor hun balkoefening. De laatste weken hebben zij hard gewerkt aan nieuwe elementen en hun stabiliteit. Marleen liet een keurige balkoefening zien, helaas moest Marith het toestel 1x verlaten na haar arabier. De vloeroefeningen verliepen super en ook op sprong lieten de meiden nette half in-half uit sprongen zien! Het was spannend tot het laatste moment voor de meiden of hun resultaten genoeg zouden zijn! Marith heeft zich kunnen plaatsen voor de finale! Marleen helaas net niet.

Sera Nourioglou en Laura de Leeuw waren de laatste 2 KDO turnsters die in actie kwamen. Zij begonnen hun wedstrijd ook op brug. Sera zou tijdens deze halve finale alleen brug turnen, omdat zij zich een week eerder heeft geblesseerd... ontzettend balen voor haar, maar deze doorzetter kwam met een doel naar deze halve finale; een losom-handstand turnen op brug. En dat deed ze! Laura liet een keurige oefening  zien en ging verder met balk, waar ze voor het eerst een auerbach afsprong deed! Gaaf dat de meiden zo goed vooruit gaan en nieuwe doelen behalen. Op vloer wist Laura de anderen ook te verrassen met haar twist salto, die weinig turnsters turnen. Laura zat heerlijk in de wedstrijd en maakte de wedstrijd af met een mooie sprong. De concurrentie was sterk maar haar goede wedstrijd resulteerde toch echt in een finaleplek!

KDO heeft 3 Finalisten!!