KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Januari 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag81
Gisteren201
Totaal588141

woensdag 23 januari 2019 14:21

Senioren RTT KDO kampioen!

IMG 20170603 WA0000Na ook de laatste competitiewedstrijd tegen Olympia Papendrecht met grote overtuiging te hebben gewonnen (216.35 – 196.30), was daar welverdiend de finale op 3 juni op de Sportboulevard in Dordrecht. Samen met nog vier andere teams streden ze om het kampioenschap. Wie die dag de meeste punten bij elkaar turnde was kampioen, ongeacht de behaalde punten tijdens de competitiewedstrijden. Per toestel mogen 6 turnsters turnen en hiervan valt dan de laagste score af. De overgebleven 5 scores per toestel worden opgeteld en alles bij elkaar is dat dan het behaalde puntentotaal voor de finalewedstrijd.
Het team van KDO bestond dit seizoen uit 10 turnsters, maar op de finale wedstrijd waren er door diverse omstandigheden 7 aanwezig (ze moesten het zonder Lieneke, Tess en Rosa doen). Het kwam deze wedstrijd dus neer op de schouders van Anouk, Floor, Roos, Anniek, Nienke, Rossaline en Kimberley, zij moesten het vandaag gaan laten zien.

KDO begon de finale op het onderdeel sprong. Jammer genoeg was er één weigering, maar gelukkig herpakte de turnster zich en turnde een goede tweede sprong. En doordat het laagste cijfer afvalt, was er nog niets aan de hand. Gelukkig gingen alle andere sprongen goed en eindigde KDO op dit onderdeel op een derde plaats. Toen op naar brug, doorgaans een onderdeel waarop hoge punten worden gescoord. Gelukkig was dit ook vandaag het geval, er werden weer goede oefeningen geturnd en KDO behaalde op dit onderdeel de hoogste score. Vervolgens naar balk, het lastigste onderdeel, omdat hierop de zenuwen weleens op konden spelen. Gelukkig turnden alle trunsters hier ook, net als tijdens het hele seizoen eigenlijk, zeer strakke oefenigen met heel weinig vallen. Hierdoor zou er een grotere voorsprong kunnen ontstaan op de tegenstanders. En de mooie balkoefeingen werden dan ook beloond en ook op dit onderdeel behaalde KDO de hoogste score. Op dit moment had KDO de meeste punten en was er een voorsprong van 3 punten op de nummer twee. Als laatste moesten de vloeroefeningen geturnd worden, voor de turnsters altijd een leuk onderdeel en ook hier worden vaak hoge scores door de turnsters gehaald. En ook nu lieten de turnsters weer mooie oefeingen zien die door de jury en het publiek werden gewaardeerd. Op dit onderdeel behaalde KDO een gedeelde eerste plaats.
Toen was het wachten op de einduitslag, voor alle teams natuurlijk het spannenste moment van de dag, wie was er kampioen geworden??!! Voor de turnsters echt heel spannend, omdat er geen tussenstanden gegeven worden tijdens de wedstrijd. Alle teams stelden zich mooi op voor de prijsuitreiking. Alle teams mochten naar voren komen en ontvingen een welverdiende beker, maar KDO mocht op het hoogste podium gaan staan, want die had die dag de hoogste scores behaald en mag zich kampioen RTT senioren keuze B noemen!! Met een puntentotaal van 218.975, ruim 4.5 punten meer dan nummer twee, was het een mooie afsluiting van dit geode RTT seizoen. Iedereen van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning!!!

Overigens was er voor de jeugd van KDO ook nog een overwinning aan het einde van dit RTT seizoen. Zij wonnen de laatste competitiewedstrijd thuis tegen OKK Ridderkerk met 244.325 - 237.50. Alleen op het onderdeel vloer behaalde de tegenstander meer punten, maar op de overige onderdelen was KDO sterker. Ook voor hun een mooie afsluiting in dit moeilijke, voor velen het eerste, RTT seizoen!

Chantal