KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Januari 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag81
Gisteren201
Totaal588141

woensdag 23 januari 2019 14:19

KDO Alblasserdam wint 5 medailles op Districtswedstrijd Z-H

mannenZaterdag 3 februari was in Oudekerk aan de IJssel de tweede districtswedstrijd van dit jaar. Op 13 januari werd de eerste wedstrijd in Alblasserdam geturnd. Deze twee wedstrijden zijn belangrijk voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden.
De eerste ronde begon al vroeg in de ochtend. We begonnen in de categorie instap 3e divisie met Joshua Oskamp, Jeftha Oskamp en Pablo Labrijn. Ze turnden een super mooie wedstrijd met maar erg weinig fouten. Ze waren trots op zichzelf en dat was zeer terecht. Joshua mocht zich voor de tweede keer districtskampioen noemen en Jeftha, zijn tweelingbroer, volgde hem op de voet. Hij werd met maar een heel klein verschil tweede. De twee broers namen een gouden en een zilveren medaille mee naar huis.
In de tweede ronde moesten onze nieuwe jonge talenten van nog maar net zeven jaar oud turnen: Robin van Vliet en Ruben den Hartog. Zij turnen in de talentendivisie. Dit is het hoogst haalbare niveau. Nog nooit heeft KDO zulke jonge turners mee laten doen aan wedstrijden, laat staan in dit hoogste niveau. Maar Robin en Ruben lieten zien dat zij dit konden. Robin werd zelfs 3e en pakte de bronzen medaille! Hij heeft zich hiermee rechtstreeks weten te plaatsen voor de finale op het Nederlands Kampioenschap op 26 mei. In deze ronde turnde ook Sam Groenendijk. Hij staat bekend bij KDO als een stabiele turner. Hij weet wat hij kan en voert dit ook keurig uit. Naar eigen zeggen heeft hij wat punten laten liggen door een niet altijd stabiele landing. Ondanks dit alles werd hij toch knap 6e in de categorie pupil 3e divisie.

In de derde ronde turnde Mike Wander, Lucas Kanters, Imre Naaktgeboren, Niels Ver A in de categorie junior I 4e divisie. Lucas werd vorige keer eerste en kon zich nogmaals bewijzen. Hij liet zien dat hij echt bij de top 3 hoort. Hij werd deze wedstrijd 3e. Niels haalde het podium net niet. Hij eindigde op een knappe 4e plaats. Jonathan Pel turnde in de categorie jeugd 4e divisie. Zijn eerste wedstrijd, op 13 januari, liep niet lekker. Maar hij wist wat hij moest doen. Hij heeft drie weken extra hard getraind en zichzelf flink verbeterd. Hij werd, tot zijn eigen verbazing, 2e. En ook Nilton Cetin turnde in deze ronde, hij liet op een aantal toestellen wat punten liggen. Hier baalde hij flink van. Toch werd hij met deze fouten 5e van de 26 deelnemers. Dit belooft veel voor de volgende wedstrijden. Zijn trainster is al trots op hem met zijn gemaakte stappen de afgelopen 3 weken.

 

In de laatste ronde turnden nog 2 jongens van KDO Alblasserdam. Jorg Zanen turnde in de categorie junior II een prachtige wedstrijd. Hij promoveerde vorig jaar als enige naar de 3e divisie. Een zeer knappe prestatie. Kevin Kiela turnde ook in deze ronde. Hij turnt dit jaar in de categorie junior II 4e divisie.
Aankomende week weet KDO met hoeveel turners zij definitief naar het Nederlands Kampioenschap mag. Dit word berekend door de Koninklijke Nederlands Gymnastiek Unie aan de hand van de twee geturnde wedstrijden. KDO verwacht met minimaal 10 turners zich te kwalificeren voor de landelijke wedstrijden.