KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Januari 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag81
Gisteren201
Totaal588141

woensdag 23 januari 2019 14:20

Sterre en Demi districtskampioen

DemienRosanneZaterdag 10 februari hebben de selectieturnsters van KDO Alblasserdam deelgenomen aan de districtswedstrijd en het mooie sportcomplex Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Aan deze wedstrijd deden 14 KDO-turnsters uit de 3e divisie mee. De meisjes namen het op tegen leeftijdsgenoten van hun eigen niveau uit heel Zuid-Holland, zo’n 25 turnsters per categorie.

In de eerste ronde kwamen de 11 jarige Sterre Bongers en Gwen Slagboom in actie. Beide meisjes turnden een hele stabiele wedstrijd en presteerden goed op alle vier de toestellen brug, balk, sprong en vloer. Beide turnsters waren aan elkaar gewaagd en wisselden elkaar af met hoge scores op ieder toestel. Dit werd beloond met een derde plaats voor Gwen en zelfs een eerste plaats voor Sterre. Zij mag zich hiermee kampioen van Zuid-Holland in haar categorie pupil 2 noemen!

In de tweede ronde waren de pupillen 1 aan de beurt, zij zijn een jaar jonger. KDO had hier 3 turnsters die streden om een plek in de volgende ronde. Aimy Verheij ging met de bronzen medaille naar huis en heeft hiermee haar doel bereikt.

 

In ronde drie turnden onze jeugd turnsters hun wedstrijd. Niet alle turnsters konden een goede wedstrijd laten zien, maar Demi de Witte en Rosanne Stam lieten zien dat ze door hard te trainen goede stappen gemaakt hebben. Zij zetten letterlijk hun beste beentje voor en waren elkaars concurrenten tijdens hun wedstrijd. Uiteindelijk lieten deze meisjes alle tegenstanders achter zich: Rosanne ging met het zilver naar huis en Demi werd kampioen in haar categorie.

In de laatste ronde sloten de junioren van KDO af. Helaas turnden zij geen foutloze wedstrijd en speelden zij geen rol bij de verdeling van de podiumplaatsen.

Toch kan KDO terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarbij de vereniging weer twee districtskampioenen rijker is.

De meisjes die met een medaille naar huis gingen zijn al zeker van een plek in de volgende ronde: de kwartfinale, welke in maart zal worden gehouden. Via de kwartfinale zullen zij zich proberen te zich plaatsen voor de landelijke finale.