KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Januari 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag82
Gisteren201
Totaal588142

woensdag 23 januari 2019 14:31

Halve finale 3e divisie

DaniqueSpagaatsprongZeven meisjes in de 3e divisie hadden zich geplaatst voor de halve finale in Nieuwegein: Aimy Verheij, Gwen Slagboom, Sterre Bongers, Demi de Witte, Rosanne Stam, Marleen Ulrich en Danique van der Vliet. Tijdens deze wedstrijd waren er finaleplaatsen te verdienen voor de Bondsfinale.
De jongste meisjes mochten als eerste hun oefeningen laten zien. Aimy (pupil-1 N3) startte sterk op balk, haar lievelingstoestel, turnde geen slechte wedstrijd op de andere toestellen, maar kwam tekort voor een finaleplaats. In de andere baan turnden Sterre en Gwen (pupil-2 N3) hun wedstrijd. Sterre was stabiel en netjes op alle vier de toestellen. Vooral op vloer, het toestel waar ze op het district nog een tegenvallende score behaalde, was ze erg netjes vandaag. Ze behaalde daar zelfs een toestelfinale. Op sprong staat ze reserve. En zij plaatste zich met een 5e plaats voor de finale. Gwen turnde ook een nette wedstrijd, maar kwam tekort voor doorstroming. Maar gezien de korte tijd dat zij op turnen zit, is het echt een hele knappe prestatie dat ze hier stond!
Demi en Rosanne (jeugd-1 N3) waren in de volgende ronde aan de beurt. Rosanne was helaas geblesseerd en zou eigenlijk niet meedoen. Maar omdat er tickets voor de toestelfinale te verdienen waren, heeft ze op het laatste moment toch haar turnpakje aangetrokken en heeft balk en sprong geturnd. Ze turnde nette oefeningen, maar kon zich niet plaatsen. Demi lag goed op koers voor een plek in de finale door mooie oefeningen op vloer, sprong en brug te turnen, maar had helaas een val op balk bij haar radslag. Erg jammer, hierdoor werd zij 13e, terwijl de eerste 12 meisjes zich geplaatst hebben. Zij staat reserve, er is dus nog wel een kleine kans dat ze mee kan doen.
Marleen (junior) turnde een stabiele wedstrijd. Ze turnde nette oefeningen, en scoorde vooral mooie punten op sprong en brug. Helaas kon ook zij zich niet plaatsen voor de finale.
Datzelfde gold voor Danique (senior). Zij turnde een wedstrijd waarbij ze weer nieuwe elementen heeft laten zien. De tsuki op sprong stond op haar verlanglijstje en die heeft ze deze wedstrijd voor het eerst geturnd, mooi tot stand.
De meisjes die niet door zijn weten waarop ze nog moeten trainen. We gaan hiermee vol enthousiasme verder aan de slag. Sterre zal zich gaan voorbereiden op haar NK dat op 26 en 27 mei in Waalwijk gehouden wordt.