KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
December 2018
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag147
Gisteren216
Totaal580966

woensdag 12 december 2018 17:15

Joshua Oskamp Nederlands Kampioen Turnen en Jeftha Oskamp word 2e op de finale van het NK turnen Heren​​ 3e divisie​

jos en jef finaleZaterdag 2 juni en zondag 3 juni wa​s het dan eindelijk zover; Het Bondskampioenschap turnen heren in de 3e divisie. De turntweeling van KDO, Joshua en Jeftha, plaatsten zich hiervoor via verschillende voorwedstrijden. 

​Zaterdag 2 juni
Joshua en Jeftha waren al vroeg afgereisd naar Hoofddorp. Ze begonnen bij het onderdeel sprong. Dit onderdeel kunnen de jongens er goed. Het spannende bij dit toestel is dat je moet landen zonder daarna een stap te zetten. Wanneer je in één keer stil staat vanuit een hoge salto, haal je hoge score's. Zo gezegd, zo gedaan. De kop was eraf. Hun volgende toestel was brug. Ze turnde allebei fantastische oefeningen. Joshua maakte 3 hele mooie handstanden op de lage brug en Jeftha zwaaide keurig aan de hoge brug. Hun score was na genoeg gelijk. Evenals bij sprong. Het scheelde maar 0,05 punten. Daarna kwam rek, ook hier waren de oefeningen grandioos. Vloer was als vierde aan de beurt. Een toestel waar de lenigheid van de jongens goed van pas komt. Op naar de laatste twee toestellen. Voltige was een struikelblok voor Joshua, hij maakte een aantal fouten waardoor hij de voorsprong van 3 punten in één keer kwijt was. Gelukkig kon hij de opgelopen achterstand herstellen bij het toestel ringen. Jeftha stond na 4 toestellen op de 5e plaats. Hij wist het met de laatste 2 toestellen; voltige en ringen, weten te redden. Joshua werd Nederlands kampioen turnen gevolgd door zijn tweelingbroer die maar 1 punt in de totaalscore minder turnde. Jeftha pakte het zilver.

Zondag 3 juni
Nog maar net bijgekomen van de geweldige prestaties van de dag ervoor, maakte de jongens zich klaar voor de toestelfinale. Ze begonnen bij vloer. Hier plaatste de jongens zich beide voor. Joshua Oskamp turnde een zeer strakke oefeningen en werd 2e op dit toestel. Jeftha werd 5e. Voltige was aan de beurt. Joshua plaatste zich en turnde netjes, maar net niet genoeg. Op dit toestel werd hij 5e. Ringen, weer een toestel waar beide jongens zich voor plaatste. Ze turnde de sterren van de hemel. Joshua pakte goud en Jeftha het zilver. Op sprong pakte Joshua ook al het goud. En alsof het niet genoeg was, deed Jeftha er nog een schepje bovenop. Hij pakte het goud op de brug met een geweldige oefening.