KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Februari 2018
Z M D W D V Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag484
Gisteren573
Totaal516656

zondag 18 februari 2018 22:57

Sterre en Demi districtskampioen

DemienRosanneZaterdag 10 februari hebben de selectieturnsters van KDO Alblasserdam deelgenomen aan de districtswedstrijd en het mooie sportcomplex Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Aan deze wedstrijd deden 14 KDO-turnsters uit de 3e divisie mee. De meisjes namen het op tegen leeftijdsgenoten van hun eigen niveau uit heel Zuid-Holland, zo’n 25 turnsters per categorie.

In de eerste ronde kwamen de 11 jarige Sterre Bongers en Gwen Slagboom in actie. Beide meisjes turnden een hele stabiele wedstrijd en presteerden goed op alle vier de toestellen brug, balk, sprong en vloer. Beide turnsters waren aan elkaar gewaagd en wisselden elkaar af met hoge scores op ieder toestel. Dit werd beloond met een derde plaats voor Gwen en zelfs een eerste plaats voor Sterre. Zij mag zich hiermee kampioen van Zuid-Holland in haar categorie pupil 2 noemen!

In de tweede ronde waren de pupillen 1 aan de beurt, zij zijn een jaar jonger. KDO had hier 3 turnsters die streden om een plek in de volgende ronde. Aimy Verheij ging met de bronzen medaille naar huis en heeft hiermee haar doel bereikt.

In ronde drie turnden onze jeugd turnsters hun wedstrijd. Niet alle turnsters konden een goede wedstrijd laten zien, maar Demi de Witte en Rosanne Stam lieten zien dat ze door hard te trainen goede stappen gemaakt hebben. Zij zetten letterlijk hun beste beentje voor en waren elkaars concurrenten tijdens hun wedstrijd. Uiteindelijk lieten deze meisjes alle tegenstanders achter zich: Rosanne ging met het zilver naar huis en Demi werd kampioen in haar categorie.

In de laatste ronde sloten de junioren van KDO af. Helaas turnden zij geen foutloze wedstrijd en speelden zij geen rol bij de verdeling van de podiumplaatsen.

Toch kan KDO terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarbij de vereniging weer twee districtskampioenen rijker is.

De meisjes die met een medaille naar huis gingen zijn al zeker van een plek in de volgende ronde: de kwartfinale, welke in maart zal worden gehouden. Via de kwartfinale zullen zij zich proberen te zich plaatsen voor de landelijke finale.

RTT jeugd eerste wedstrijd dit seizoen

RTTjunioren2018Afgelopen zaterdag turnden de RTT jeugd turnsters van KDO hun eerste wedstijd van het seizoen 2018. Het team bestaat dit jaar uit Lydia Heijstek, Megan Dugan, Floortje Sprong, Laura van der Rhee, Eva Driesprong, Anna Semenov, May Rietveld, Nuria Morillas Gonzales en Lisa den Boer. Helaas kon Anna deze wedstrijd niet meedoen in verband met een handblessure opgelopen tijdens de training. Voor veel turnsters is dit het eerste seizoen in de RTT. Voor deze eerste wedstrijd was OMOS Arkel op bezoek in Alblasserdam. KDO begon de wedstrijd op brug, waar goede oefeningen werden geturnd. Lisa behaalde op dit onderdeel de hoogste score, namelijk 13.300 punten. Met ruim een punt verschil was KDO de sterkste op dit onderdeel. Op naar sprong waar, doordat er drie leeftijdscategorieën zijn, het nodige tijdens de wedstrijd verbouwd moest worden. Helaas lukte bij één van de turnsters van KDO haar eerste overslag niet, maar gelukkig ging de tweede wel goed! Floortje kreeg voor haar handstand platvallen (en dat terwijl ze liever overslag doet, maar dat mag in haar leeftijdscategorie nog niet) de hoogste score op sprong, namelijk 13.400 punten. Met slechts een klein verschil ging ook hier de winst naar KDO. Toen naar balk, wat altijd een lastig onderdeel is. Helaas waren er best een aantal vallen, waardoor punten zijn blijven liggen. Ondanks dat ging ook de winst op het onderdeel balk overduidelijk naar KDO. Floortje behaalde op dit onderdeel de meeste punten, namelijk 12.500 punten. Als laatste naar vloer, waar gelukkig weer strakke oefeningen werden geturnd. Uiteindelijk behaalde KDO hier ook meer punten dan de tegenstander. Laura turnde met haar zeer net uitgevoerde oefening maar liefst 13.950 punten bij elkaar. Uiteindelijk was KDO te sterk voor de turnsters van OMOS en won deze wedstrijd met 251.550 tegen 241.675.
Individueel eindigde Floortje als eerste met 52.250 gevolgd door Laura op de tweede plaats met 51.500. Lydia, werd 4e, gevolgd door Nuria en Eva op respectievelijk de 5e en 6e plaats. Lisa eindigde op de 9e plaats, gevolgd door Megan en May.

De volgende wedstrijd voor de RTT jeugd turnsters is op zaterdag 17 februari, dan zijn de turnsters van de Kroospikkers uit Goudriaan te gast in Alblasserdam. Aanstaande zaterdag is het weer de beurt aan de RTT senior turnsters, zij turnen thuis tegen DVO Dordrecht.

D1 en 4e divisie wedstrijd op 3 februari 2018

NinavanGenderenOp zaterdag 3 februari turnden onze instappers Evita Kruizinga, Annelyn van Gelder en Charlize Stam hun eerste wedstrijd als instapper. Best spannend! Ze turnden hun wedstrijd in de mooie sporthal in Hellevoetsluis. Ze hadden hard getraind in de les en deden erg hun best op de wedstrijd. Nog niet alles ging goed en we weten waar we op moeten oefenen. Charlize had een prachtige balkoefening, de beste score van de dag. Zij werd vijfde en we hopen dat ze zich hiermee geplaatst heeft voor de districtsfinale. In de ronde hierna kwamen Nina van Genderen en Nikki Slagboom in actie. Deze meiden, pupillen 1, begonnen goed op brug en balk. Op vloer liet Nina een prachtige oefening zien, helaas begon Nikki niet lekker. Ze herpakte zich wel en ze sloten allebei af met 2 goede sprongen. Nikki eindigde als 6e en Nina behaalde met ruim 54 punten met groot verschil de gouden medaille. Ze werd op balk, vloer en sprong 1e, een hele knappe prestatie!

's Middags waren onze Junioren Anne Groenendijk en Ilse Bultema aan de beurt. Ilse turnde een degelijke wedstrijd zonder fouten en werd beloond met het zilver. Anne had helaas 2 vallen van de balk. Heel knap dat ze dan toch nog op de 4e plaatst eindigde. Er zit voor Anne dus meer in dan ze heeft kunnen laten zien. Hopelijk krijgt ze hiervoor op de districtsfinale de kans.