KDO Alblasserdam

KDO ook op Facebook

Facebook
Januari 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Activiteiten

Geen evenementen

Sponsor Kliks

 

Bezoekers

Vandaag82
Gisteren201
Totaal588142

woensdag 23 januari 2019 14:27

De eerste KDO Clubsponsor PLUS!

  KDO start het jaar 2019 met een mooie PLUS!

  Met gepaste trots presenteert het bestuur onze eerste KDO Clubsponsor PLUS!

  Het bedrijf is ArchiXL - Specialisten in enterprise- en informatie-architectuur van dhr Remco de Boer.

 

Meer informatie op: www.archixl.nl

Districtswedstrijd 15 december in Hellevoetsluis

MarithenMarleen2018 12 15Zaterdag 15 december turnden de meisjes van de 3e divisie hun eerste districtswedstrijd in De Fazant in Hellevoetsluis. Anne, Aimy, Nina, Nikki en Valerie kwamen uit in categorie pupil 2 N3. Nina werd knap eerste, vooral doordat ze het verschil maakte op balk. Aimy kwam net te kort voor een podiumplaats, zij werd 4e. Anne heeft last van een hamstringblessure, maar wist toch nog 8e te worden. Valerie werd 12e en Nikki 14e. Bij de Jeugd 1 N4 kwam ook Gwen net iets tekort voor het podium en zij werd netjes 4e. Gwen turnde een prachtige vloeroefening en haalde daarmee de hoogste score. Demi turnde bij Jeugd2 haar wedstrijd en werd 17e.

Marith en Marleen, turnsters in de Junior klasse, hadden zich goed voorbereid en waren erg gefocust op het behalen van de doorstroming naar de volgende wedstrijd. Sprong en brug verliepen voorspoedig, maar balk is meestal het toestel waarbij je de zenuwen het lastigst in bedwang kunt houden. Met een mooie flikflak van Marleen en een strakke sprongenserie van Marith haalden beide dames een mooie score op dit toestel. Daarna lieten ze hun gevarieerde vloeroefeningen zien. Ook sprong en brug kwamen ze goed door. Toch was het spannend tot het laatste moment. Uiteindelijk behaalde Marleen de 3e plaats en Marith werd zelfs 1e en daarmee werd zij net als Nina districtskampioene in haar klasse.

De andere turnsters die zich nog niet geplaatst hebben, krijgen op 16 februari 2019 in Amsterdam nog een kans om zich te kwalificeren.

Gefeliciteerd met deze prestaties!

 

Districtsfinale 2e en 3e divisie in Woerden

LauraDeLeeuwOp 8 december stond de eerste districtswedstrijd van de 2e divisie turnsters en 3e divisie senioren op het programma en wel in Woerden. De meiden hebben er hard voor getraind en nu kwam het er op aan om te laten zien wat ze konden. Sterre Bongers begon in ronde 2 in de categorie Jeugd1 N3. Zij is dit jaar gepromoveerd van de 3e naar de 2e divisie. Sterre wist haar concentratie goed vast te houden. Ze zit goed in de oefenstof en liet mooie oefeningen zien en turnde ook veel plusjes. Op alle 4 de toestellen turnde ze nagenoeg foutloos. Uiteindelijk turnde Sterre 51.65 punten bij elkaar, wat zelfs goed was voor een podiumplaats. Ze ging met het brons naar huis. Heel knap gedaan!
In de ronde erna kwamen de senioren 3e divisie in actie. Dat zijn Danique van der Vliet, Ilse Bultema en Laura de Leeuw. Evy Maat moest zich helaas afmelden vanwege een blessure. De dames begonnen goed op sprong. Ook op brug lieten ze zien wat ze konden. Brug is een lastig toestel, en er zijn nog genoeg uitdagingen, maar toch kunnen ze tevreden zijn met het resultaat. Op balk moest Danique helaas een val incasseren. Laura en Ilse turnden wel stabiel en Laura sloot zelfs af met een Auerbach afsprong. Als afsluiting mochten ze hun vloeroefening laten zien. Laura turnde een hele goede wedstrijd (43.95 punten) en dat werd beloond met een zilveren medaille. Gefeliciteerd Laura! Danique eindigde op de 7e plaats en Ilse werd knap 13e. Ook dit is een hele prestatie, omdat Ilse 2 niveaus is gepromoveerd dit seizoen (vorig jaar was ze junior 4e divisie).
In de laatste ronde turnden Anouk van der Vliet (Junior) en Renate van ’t Hof (Senior) in de 2e divisie. Erg jammer dat Noelle van Gelder en Dilara Lagendijk niet mee konden doen. Anouk begon op vloer, maar helaas belandde ze op haar billen met haar 1.5 schroef achterover. Renate liet in de andere baan een degelijke tsuki zien. Anouk herpakte zich op sprong en brug. Zij was vastbesloten om met een goede oefening op balk haar wedstrijd af te sluiten, maar helaas moest zij ook daar een val incasseren. Ondanks dat kan ze trots zijn op de vooruitgang die ze geboekt heeft door veel nieuwe elementen te turnen. Renate had haar oefeningen wel onder controle. Met handstand, losom, wippertje en reus op brug liet zij zien wat ze kon. Ook op balk ging ze voluit met moeilijke elementen, waaronder zelfs een loopsalto. Ze sloot af met een mooie vloeroefening die haar de hoogste dagscore opleverde. Uiteindelijk behaalde ook Renate een 3e plaats met 45.35 punten, iets om trots op te zijn.
We kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd, waarbij we in iedere wedstrijdronde een medaille wonnen.
Op 19 januari 2019 is de volgende wedstrijd waarin deze meiden zich kunnen plaatsen voor de volgende ronde.

De foto's van deze wedstrijd zijn hier te vinden.