1/4 finale Nederlandse Kampioenschappen turnen heren

Zaterdag 16 maart 2019, de kwartfinale van de Nederlandse Kampioenschappen turnen heren gehouden te Hoofddorp. G.V. KDO Alblasserdam is hier weer ruim vertegenwoordigd. Pablo Labrijn, Benjamin Venema, Joshua Oskamp, Pepijn Janse, Robin van Vliet, Ruben den Hartog en Jorg Zanen hebben zich proberen te plaatsen voor de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen.

 

Op het eerste toestel, vloer, laten de heren mooie oefening zien. In het bijzonder Ruben en Pepijn. Pepijn beheerste de oefening zo goed dat hij hiermee 6e werd op dit toestel. Zijn totaalscore leverde hem een 18e plaats op. Helaas is dit net niet genoeg om door te stromen, maar een super resultaat voor zijn eerste wedstrijd op landelijk niveau. Ruben wist zelfs de op één na hoogste score te behalen op vloer. Zijn totaalscore bezorgde hem een 5e plaats. Robin behaalde een 7e plaats, dankzij de stabiele oefeningen op vloer, voltige en brug. Dankzij deze notering hebben Ruben en Robin zich beide geplaatst voor de halve finale.

Pablo turnde voor het eerst op een wedstrijd de flikflak op vloer, een primeur. Mede hierdoor, en een mooie score op sprong behaalde hij een 20e plaats. Met hoge scores op vloer en ringen, beide goed voor een 5e plaats, behaalde Benjamin de 19e plaats. Pablo en Benjamin hebben een goede wedstrijd geturnd, helaas lukt het hen net niet om zich te plaatsen voor halve finale. Het lukt Joshua wel om zich te plaatsen voor de halve finale. Hij behaalt zelfs een 3e plaats, dankzij de hoge scores op vloer, brug en rekstok.

Jorg, die slordig aan de wedstrijd begint, laat op de eerste drie toestellen punten liggen. Hij herstelt zich op fantastische wijze en weet een 21e plaats te behalen. Hiermee plaatst hij zich voor de halve finale!

Al met al weer een geslaagde dag voor KDO met allemaal mooie resultaten.

Mannen, KDO is trots op jullie! Ga zo door!