Eerste dames teamwedstrijd voor KDO

Zaterdag 6 november 2021 was de eerste turnwedstrijd voor de dames sinds lange tijd. Zeker meer dan een jaar waren er geen wedstrijden mogelijk door het coronavirus. Ook de beperkte trainingen in deze periode hebben zijn uitwerking op het huidige trainingsresultaat. Ondanks deze feiten mochten we gelukkig vandaag weer een wedstrijd turnen en dit keer in Eelde. Met een kleine drie uur reistijd naar de wedstrijdlocatie en direct starten in de eerste ronde, mocht de pret niet drukken. Marleen Ulrich, Dilara Lagendijk en Anne Groenendijk kwamen namens KDO Alblasserdam in actie en hadden er ontzettend veel zin in!

Het eerste toestel was sprong. Hier lieten de dames een stabiele sprong zien, ondanks dat het inturnen niet geheel vlekkeloos verliep. Daar het een teamwedstrijd betrof was het drie turnen en de beste twee tellen mee voor eindresultaat. De meeste verenigingen hadden 6 meisjes in een team en lieten er dan 3 turnen per toestel. Aangezien wij maar met z’n drieën waren moesten wij op elk toestel alles turnen, dus een volledige meerkamp. Dilara behaalde op het toestel sprong het hoogste cijfer (11,4) gevolgd door Anne (11,1). Anne was deze wedstrijd niet fit doordat zij een beetje ziek was. Maar met een negatieve test op zak wilde zij het toch proberen en startte sterk op sprong. Helaas kostte haar het te veel energie bij brug en balk waardoor zij niet goed kon laten zien wat zij momenteel beheerst. Marleen en Dilara behaalde hierdoor de hoogste cijfers voor het team. Beide meiden waren een beetje gematst bij brug, voordeel turnster, doordat bij Marleen de opzwaai richting handstand was geteld als eis en bij Dilara was de losom richting handstand geteld wat hen mooie D-scores opleverden (D staat voor difficulty). Marleen behaalde uiteindelijk een 10,0 en Dilara, na een mislukte wipper tot hang, een 8,95.

Bij balk moesten ze alle drie het toestel min. 1 keer verlaten door een val wat hen 1 hele punt per keer aan aftrek opleverde. Ondanks dat liet Marleen een goede maar vooral sterke gymnastische sprongenserie zien, Anne liet een nieuwe pirouettevorm zien met geheven been (een C-element qua waarde) en Dilara liet een bruggetje zien waar ze allemaal heel trots op kunnen zijn. Dilara behaalde, ondanks een val, een 9,8 en Marleen, ook met een val, een 9,75. Beide dames zijn aan elkaar gewaagd op balk. Helaas vergat Dilara een pirouette te turnen in haar oefening wat haar een aftrek van 0,5 opleverde. Laatste toestel was vloer. Hier startte Marleen met een ijzersterke oefening. De oefening werd met veel enthousiasme uitgevoerd en als echt entertainment voor het publiek. Zowel Marleen als Dilara lieten zich van hun beste kant zien en met hun ‘schwung’ in de choreografie was het een genot om naar deze oefeningen te kijken. Zowel gymnastisch als acrobatisch werden de elementen heel erg goed uitgevoerd. Omdat Anne niet fit was, heeft zij dit toestel overgeslagen. Marleen werd beloond met een 11,233 en Dilara, die nog een eis mist in haar oefening, met een 10,233. Dat deze meiden alles gegeven hadden op deze wedstrijd was wel duidelijk, maar wat nog veel leuker was, is dat dit team beloond werd met een verrassende derde plaats in het eindklassement met 82,466 punten. Super gedaan, meiden!! Met een mooie medaille en een bloem mochten zij het erepodium weer verlaten… Fantastisch gedaan! Gefeliciteerd en op naar de volgende wedstrijd!