F turnsters vallen in de prijzen

Zaterdag 19 november 2022 turnden de supplement F turnsters hun eerste wedstrijd in het district in het Topsportcentrum in Rotterdam (voorheen deed dit team mee in de RTT, maar het RTT is opgeheven). Een mooie hal met fijne toestellen, helaas zonder kleedkamers. De turnsters van het supplement F team zijn Anniek van de Velde, Floor Verlinde, Anouk Tronchet, Nova Vonk, Lisa den Boer en Charlize Stam. Vanwege een blessure kon Anniek helaas nog niet meedoen met deze wedstrijd, maar zij was er wel bij voor de support!

KDO begon de wedstrijd op sprong. Slechts 1 sprong per turnster, dus dat ging rap. Floor deed voor het eerst overslag met plank. Het puntentotaal op sprong was 31.950. Daarna brug. Het was even goed opletten met de brug op de andere baan, want die stond vrij dichtbij, maar gelukkig ging het allemaal goed. Floor deed voor het eerst kip hoog en die lukte ook! Totaalscore voor brug was 31.750. Vervolgens balk. Hier was het even opletten voor de jurytafel, want die stond vrij dicht op de balk, maar gelukkig ging ook dit goed. Weinig vallen, 1 te lange oefening en Anouk haar radslag was er op! Dit leverde voor balk een mooie score op van 31.166. Als laatste vloer. Het was even wennen zo’n grote vierkante vloer, maar de richtingen waren goed. Helaas ging het met het muziekje van Charlize niet goed, maar gelukkig herpakte zij zich goed. Hopelijk zijn er de volgende wedstrijd geen problemen. Het puntentotaal voor vloer was 31.033. Al met al een hele goede, eerste wedstrijd!

De prijsuitreiking liet even op zich wachten. Individueel was er bij de senioren F een eerste plaats voor Nova (41.666), een tweede plaats voor Anouk (38.750) en een derde plaats voor Floor (36.133). Individueel van er bij de junioren F een eerste plaats voor Lisa (42.500) en Charlize behaalde bij de jeugd F een derde plaats (41.733). Als team was er een 1e plaats met 125.899, slecht 0.032 verschil met nummer 2. Al met al dus een spannende wedstrijd achteraf.

De volgende wedstrijd voor de supplement F turnsters is op zaterdag 14 of 28 januari 2023.