Goud (Imre Naaktgeboren) en zilver (Lucas Kanters) op NK turnen heren

Zaterdag 11 mei was het zover, de finale van het Nederlands Kampioenschap turnen heren in de 4e divisie. Al eerder konden de jongens van KDO zich hiervoor plaatsen door middel van doorstroming uit de districtswedstrijden. Dat lukte maar liefst alle 6 de jongens. Zij kwamen uit in 3 verschillende leeftijdscategoriën.

In de categorie jeugd kwam Jonathan Pel in actie. Hij turnt prachtige oefeningen op 4 van de 6 toestellen. Op vloer turnde hij zelfs een 11.050, dit kwam door zijn hoge amplitude in zijn oefening. Helaas was dit niet genoeg om in de top te eindigen. Hij werd 25e.

In de categorie Junior I domineerde KDO met wel 4 turners. In deze categorie deden 30 turners mee. Zij vochten om de titel Nederlands Kampioen. Maar Imre Naaktgeboren pakte deze titel. Hij mag zich Nederlands Kampioen noemen in de 4e divisie. Hij turnde prachtige oefeningen en maakte maar erg weinig fouten. Na veel blessures in het vorige seizoen, is hij weer helemaal terug. Op de hielen werd hij gevolgd door Lucas Kanters. Ook hij heeft een moeilijk seizoen gehad, hij brak in november 2018 zijn pols tijdens het turnen. Hij herstelde hier wonderbaarlijk snel van. Zo snel dat hij zich in februari tijdens de kwalificatie plaatste voor deze belangrijke wedstrijd. Hij heeft keihard getraind om sterker dan ooit te herstellen van zijn blessure. Lucas werd 2e en pakte het zilver op dit NK. Niels ver A deed ook mee in deze categorie. Twee turners van hetzelfde caliber als Imre en Lucas, namelijk Niels ver A en Mike Wander, hadden helaas beide een slechte oefening op voltige. Dit had uiteraard invloed op hun eindscore. Niels werd 19e en Mike werd 25e.

De laatste categorie waarin KDO een turner had, was de categorie Junior II. Hier turnde Kevin Kiela. Kevin heeft laten zien dat hij het afgelopen jaar flink hard heeft getraind. Hij liet mooie oefeningen zien. Hij turnde zichzelf naar een 10e plaats.