Jongens KDO Alblasserdam behalen goede prestaties op Districtswedstrijd turnen heren

Op zaterdag 7 december waren de Districtswedstrijd Zuid Holland Zuid turnen heren in Waddinxveen. Alle 17 jongens uit de selectie van turnvereniging KDO Alblasserdam deden mee aan deze wedstrijd. Zij turnden prachtige oefeningen en behaalden fantastische resultaten.

In de eerste ronde turnde Ruben den Hartog. Hij is onze jongste turner en turnt in de categorie instap in de 3e divisie. Hij liet prachtige oefeningen zien. Vooral op de vloer, zijn favoriete toestel, liet hij een strakke oefening zien. Hij werd met zijn oefeningen knap 2e en liet hiermee 15 jongens achter zich.

In de tweede ronde turnde Pablo Labrijn, Benjamin Venema en Pepijn Janse. Ook zij lieten mooie oefeningen zien met veel nieuw geleerde elementen. Helaas was dit voor geen van deze jongens genoeg voor een podium. Ook in deze ronde waren de turntweeling Joshua en Jeftha Oskamp aan de beurt. Zij zijn vanaf dit jaar gepromoveerd naar de 2e divisie, pupil. Dit was voor de jongens een grote stap met een veel moeilijkere oefening. Na hard trainen is het ze toch gelukt om uit te blinken. Joshua mag zich districtskampioen noemen en nam de gouden medaille mee naar huis. Jeftha volgende hem op de voet en werd knap 2e.

Onze pas nieuwe selectiejongens, Robin Kannegieter en Ruben van de Enden, hadden hun eerste officiële wedstrijd. Zij waren erg zenuwachtig, maar konden de zenuwen goed in bedwang houden. Ruben werd zelfs districtskampioen! Robin pakte het zilver.

In de derde ronde turnde Siem van Vliet, een turner die ooit bij KDO begon en nu na een aantal jaar bij een andere club getraind te hebben, toch weer terug is. Siem heeft de afgelopen periode heel hard moeten trainen om het niveau in de keuze oefenstof aan te kunnen. Hij heeft bewezen dat hem dit is gelukt. In deze ronde zaten ook Niels ver A, Lucas Kanters, Mike Wander en Imre Naaktgeboren. Zij turnen in de categorie Junior II in de 3e divisie. Ook zij zijn dit jaar gepromoveerd. Zij lieten zien dat ze in dit niveau heel goed thuishoren. Niels pakte het zilver en Lucas pakte het brons!

In de laatste ronde turnde Sam Groenendijk en Nilton Cetin in de categorie jeugd, 2e divisie. Ook zij zijn dit jaar een divisie omhoog gegaan. Ze hebben beiden deze wedstrijd gebruikt om nieuwe elementen te laten zien en te kijken wat voor scores dat oplevert. Ze namen risico, maar lieten hiermee wel fantastische nieuwe oefeningen zien. Sam Groenendijk werd met deze moeilijke oefeningen knap 2e.

Kevin Kiela, die eerder deze dag jonge turners begeleidde tijdens de wedstrijd, kwam nu zelf aan de beurt. Hij turnde in de categorie Senior, 4e divisie. Ook hij liet prachtige oefeningen zien en mag zich districtskampioen noemen.

Als laatste onze oudste turner Jorg Zanen, hij turnt in de categorie Senior, 3e divisie. Ook hij gebruikte deze wedstrijd als voorbereiding op de landelijke wedstrijden. Hij liet nieuwe elementen zien om te kijken wat dit qua punten oplevert. Hij werd 2e.

KDO is trots op al deze mooie prestaties!