KDO Turners Nilton en Joshua turnen fenomenaal op NK turnen heren!

Zaterdag 25 mei en zondag 26 mei, stond Alkmaar in het teken van het NK turnen heren. In dit weekend turnde de hoogste divisies.  Zaterdag streden de heren om de titel NK-meerkamp en zondag streden de toestel-specialisten om de felbegeerde titel; ‘Nederlands Kampioen’.

Op zaterdag streden de beste 12 jongens van Nederland in de categorie pupil 3e divisie om de titel Nederlands Kampioen Meerkamp. Vooraf aan deze wedstrijd gingen al 5 plaatsing wedstrijden. Het lukte Nilton Cetin en Joshua Oskamp om zich hiervoor te plaatsen. Dit houdt in dat je alle toestellen turnt, voor elk toestel een cijfer krijgt en deze cijfers bij elkaar worden opgeteld. Joshua turnde fantastische oefeningen en vertelde na bijna elke oefeningen, dat het nog nooit zo goed lukte. Hij was erg trots op zichzelf en dit was te zien in de gehele wedstrijd. Hij had absoluut niet verwacht dat hij het podium zou halen, maar niets was minder waar. Joshua pakte het zilver. Een ontzettende knappe prestatie. Het verschil met turner Nilton was minimaal (0,150). Ook hij turnde een fantastische wedstrijd met moeilijke oefeningen. Hier staat Nilton om bekend. Hij turnde op 2 toestellen zelfs een bonus!

Zondag was het weer hun beurt. Nu konden zij per toestel een medaille verdienen. Nilton had zich geplaatst voor 5 van de 6 toestellen, namelijk vloer, ringen, sprong, brug en rek. Hij wist maar liefst 3 goude medailles te halen (sprong, brug en rek) en ook nog 1 zilveren op ringen. Fantastisch. Nilton is na dit weekend dus 5 Nederlandse medailles rijker! Joshua wist zich voor 4 toestellen te plaatsen, namelijk vloer, ringen, sprong en brug. Hij pakte op zowel ringen als brug een bronzen medaille!

Later op de dag turnde Jorg Zanen, de oudste selectieturner van KDO, in de categorie senior 3e divisie nog een ringfinale en een rekfinale. Op ringen turnde hij een mooie oefening en werd hiermee 4e. Op rek eindigde hij als 6e met een fantastische gedurfde nieuwe oefening, die hij komend jaar gaat perfectioneren. Sam Groenendijk was 1e reserve voor de finale op vloer. Helaas mocht hij niet in actie komen.