Succesvol turnweekend voor jongens op de 1/4 finale

Dit weekend, 30 en 31 maart, hadden de laatste drie turners van KDO Alblasserdam hun 1/4 finale van het Nederlands Kampioenschap. Zij turnde deze spannende wedstrijd in Purmerend. Tijdens deze plaatsingswedstrijd, konden zij een plekje in de 1/2 finale behalen. Alle drie de turners hebben een fantastische wedstrijd geturnd en plaatste zich hierdoor voor de 1/2 finale NK op 13 april in Enschede.

Zaterdag 30 maart waren twee turners, Jeftha Oskamp en Nilton Cetin, uit dezelfde categorie aan de beurt; pupil 3e divisie. Zij begonnen op voltige. Zij vinden dit beide een erg lastig toestel. Hierdoor was de start van de wedstrijd wat moeizaam. Gelukkig lieten de jongens zien dat zij mentaal ook goed getraind waren. Ze hebben de teleurstelling weten om te zetten naar een enorme drang om op de volgende toestellen keihard hun best te doen. Met als resultaat dat ze ontzettend hoge score’s turnden. Zelfs zo hoog dat ze beide op verschillende toestellen een bonus turnde. Deze krijg je als turner alleen maar toegewezen als er geen grote fout word gemaakt. Nilton Cetin werd 1e en pakte het goud. Jeftha werd knap 5e. Er deden in totaal 36 jongens mee in deze categorie. De 10 beste jongens plaatste zich voor de volgende wedstrijd. Beide jongens hebben zich geplaatst voor de 1/2 finale.
Zondag 31 maart turnde Sam Groenendijk zijn belangrijke plaatsingswedstrijd. Hij begon met een mooie oefening op ringen, en behaald hiermee zelfs het op één na hoogste score, op dit toestel. Dankzij moeilijke oefeningen behaald hij hoge scores. Sam laat zien dat hij in dit niveau thuishoort en behaald een 2e plaats waardoor hij zich ook plaatst voor de halve finale.
KDO is weer drie turners rijker in de 1/2 finale van het NK turnen heren.