Teamwedstrijd MB 3

Zaterdag 10 december turnden Marieke de Jong en Nynke Visser hun 1ste teamwedstrijd MB 3 in Topsportcentrum Rotterdam. De meisjes namen deel aan de teamwedstrijd in een mixteam. Dit was een samengesteld team met meisjes van 4 verschillende verenigingen namelijk GVL, DOS Monster, DWS Rijnsburg en KDO Alblasserdam.

De wedstrijd startte om 09.15 en het 1ste toestel was de sprong. Het team deed het goed en scoorde het hoogste punten totaal met 43.100. Marieke en Nynke lieten 2 verschillende sprongen (krijg je nog extra bonus van 0,5 punten) zien die goed en ruim werden geturnd. Nynke scoorde voor overslag 14.05 en voor 1/2 in -1/2 uit 14.750. Marieke scoorde voor overslag 14.150 en voor 1/2 in – 1/2 uit 14.450.

2de toestel brug

Ook hier was het team sterk ondanks dat het bij sommige turnsters toch even iets mis ging. Ook hier scoorde het team het hoogst met 39.550. Nynke turnde een mooie oefening, alles goed achter elkaar maar viel helaas met landing van streksalto. Marieke begon haar oefening helaas met een val met de kip (kwam niet goed in steun). Ze turnde verder een netjes afgewerkte oefening met een paar stopjes en een streksalto af. Nynke scoorde 11.900 en Marieke 11.050.

3de toestel balk

Het team liet ook op dit toestel weer zien het beste te zijn met mooie, goede oefeningen, score 36.500. Bij Marieke en Nynke ging het wat minder doordat beide te maken hadden met vallen in de oefening. Nynke moest als 1ste en turnde een goede oefening met alleen een wiebeling bij 1/1 pirouette, een mooi bruggetje, handstand net iets te kort. Maar helaas aan het eind van de oefening viel ze met radslag en moest de salto daarna vanuit stand, waardoor ze de bonus voor de combi-afsprong miste. Cijfer 10.950. Marieke begon haar balkoefening niet erg fijn door een val met stukje laag bij bij de balk. Verder turnde ze een strakke oefening. Alleen een kleine wiebeling met pirouette en helaas ook zij viel met radslag bij afsprong, dus miste ook de bonus. Ze scoorde een mooie 10.300.

Laatste toestel was vloer. Op dit toestel scoorde het team wat minder goed in verhouding met de andere teams. Score: 39.100. Marieke turnde als eerste haar vloeroefening. Goede arabier dubbel flikflak, overslagserie met stopje ertussen. Op sommige stukjes kan met afwerking nog wat extra puntjes worden behaald maar mooie oefening. Cijfer 11.550. Nynke turnde een mooie vloeroefening met daarin goede acroseries (arabier flikflak salto en overslag salto vo. Ook bij haar kunnen nog wat extra puntjes gesprokkeld worden met afwerking en houding maar prima oefening met een mooi cijfer 12.800.

Het mixteam van Marieke en Nynke had het dus heel goed gedaan en is 1ste geworden van de deelnemende teams MB 3 in deze wedstrijdronde met een mooie score van 157.300. Super gedaan meiden en we zijn heel trots op hoe jullie het hebben gedaan!