Al onze leiding is in het bezit van een licentie niveau 3 of 4. Deze licentie wordt uitgegeven door de KNGU. Dit houdt in dat ze bevoegd zijn om les te geven.

Hieronder stelt de leiding van onze groepen zich aan u voor.

 

Althaea van Eijck – Selectie NTS 2e, 3e en 4e divisie

Hallo allemaal.
Ik ben Althaea van Eijck! Ik heb mijn 25-jarige jubileum bij KDO als een verrassing meegemaakt. Overal stonden opeens oud leerlingen, ouders en oud bestuursleden (en van nu) in de kleedkamer aan het eind van een training. Niet te veel aan denken, aan zo’n lange tijd al in het vak te zitten, en de jaren voorbij vliegen , maar ik vind het juist erg leuk om mijn vroegere turnsters en daar de kinderen van mee te maken en evt. zelfs te mogen training geven.

Wel gaan er nu verschillende trainingsmethode door mijn hoofd, elementen, wedstrijden, verplichten en vrij oefenstof, wat er allemaal niet veranderd is de laatste 25 jaar! Het is daarom wel fijn dat we nu een trainingsteam hebben waar iedereen zo zijn taak heeft en gespecialiseerd is. 

Zoals:
-turnsters JT (jong talent) tot pupillen, die voorgeschreven oefeningen hebben
-Turnsters met vrije-oefenstof die verschillende moeilijkheidswaarden in supplementen hebben.
– jury die een grote rol spelen in de goede opbouw en uitvoering van de oefeningen.

Daarbij komt natuurlijk de nieuwe turnhal super goed uit om dit allemaal verantwoord, en met plezier uit te kunnen voeren. Op naar de  volgende 25 jaar (maar dát is natuurlijk een grapje :-))

Chantal Goudswaard – Selectie RTT

Voor degene die mij nog niet kennen, ik ben Chantal Goudswaard en kom uit Papendrecht. Daar woon ik samen met mijn vriend Albert. Ik werk vier dagen in het Erasmus MC in Rotterdam op het laboratorium van de afdeling Hematologie. 
Op vrijdag doe ik de boekhouding bij mijn vriend. Hij heeft namelijk een eigen garagebedrijf in Dordrecht. Toen ik drie jaar was ben ik op de gym gegaan bij Olympia in Papendrecht. Na een aantal jaar mocht ik bij de selectie komen trainen. Met veel plezier heb ik jaren vier keer in de week getraind en meegedaan aan wedstrijden. Op een gegeven moment ben ik de assistentencursus gaan doen, gevolgd door de leiderscursus. Met het diploma op zak ben ik bij KDO terecht gekomen. Een tijdje recreatie gym gegeven en toen werd me gevraagd of ik de selectie van Dick Jan wilde overnemen. Daar hoefde niet lang over nagedacht te worden, want leek me namelijk erg leuk. En inmiddels geef ik deze groep alweer heel wat jaartjes les en zijn ze al drie keer kampioen geworden in het Rayon Turn Toernooi (wel met drie verschillende groepen, 2x jeugd en 1x senioren). In het RTT doen veel verenigingen mee uit de regio Dordrecht, met meisjes vanaf een jaar of 5, die 1 of 2 keer in de week trainen. Het zijn competitiewedstrijden in groepsverband, meestal zo 4 tot 5 wedstrijden per poule per seizoen, beginnend in januari. Na deze wedstrijden mogen de poulewinnaars door naar de finale om te strijden voor het kampioenschap. In het RTT doen we met KDO op dit moment mee met twee groepen, namelijk jeugd en senioren, en we trainen 2 keer in de week.

Samantha Heskes – Jongensgroepen en Springgroep

Hallo allemaal,
Ik wil me graag even voorstellen aan jullie. Ik ben Samantha Heskes. Ik ben geboren op 27-06-1993. In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik ben lid geworden bij KDO toen ik nog maar 4 jaar oud was. Vanaf die tijd tot 2010 heb ik bij de vereniging geturnd. Al snel vond ik het ook leuk om te helpen als assistent bij verschillende groepen en kort daarna heb ik de opleiding gedaan om een eigen turngroep te mogen trainen. In 2010 ben ik begonnen met het trainen van een jongensgroep samen met mijn assistent Pim. De groep was toen maar klein. Gelukkig is turnen onder de jongens nu veel bekender geworden door Epke Zonderland. Hierdoor zijn er gelukkig veel meer stoere jongens, die nu de leukste sport die er is, beoefenen. In 2014 hebben we bij KDO de mogelijkheid gekregen om een jongens selectieteam op te starten. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Deze groep doet nu veel wedstrijden in de regio en zelfs landelijk zijn we van de partij. Zowel de jongens recreatiegroep en de selectiegroep train ik iedere week met veel plezier. Omdat sprong altijd mijn lievelingstoestel is geweest en ik springtoestellen erg leuk vind, train ik ook iedere week de springgroep. Zij hebben jaarlijks een springwedstrijd en zij verzorgen verschillende demonstraties op clubdagen. Ik vind het erg leuk om mijn turnhobby en mijn kennis als fysiotherapeut te combineren in mijn lessen, waar plezier natuurlijk op de voorgrond staat. In de lessen word geprobeerd om op een zo goed mogelijke manier de kracht, lenigheid en coördinatie te trainen.Ingrid den Hoed – Meisjes VO en Springgroep

Hallo allemaal.
Ik ben Ingrid den Hoed-Versteeg, woon in Hendrik Ido Ambacht en kom als herintreder weer terug bij KDO. Zo’n 10 jaar geleden gaf ik op woensdagavond les aan een recreatiegroep meisjes vanaf 12 jaar en aan een groep dames toestel-turnen. Ik ben getrouwd met Nico en heb twee zoons, Jeffrey en Ricardo. Toen ik in verwachting was van Ricardo en met zwangerschapsverlof zou gaan, was dit voor de groep (55+)dames aanleiding om het toestel-turnen definitief aan de wilgen te hangen en iets anders binnen de vereniging te gaan doen. Ze hadden het er al vaker over gehad dat ze eigenlijk te oud werden om nog aan toestel-turnen te doen. Al konden ze nog goed mee hoor en werd er nog net zo makkelijk een salto gesprongen of een buikdraai aan de brug gedaan. Maar goed, hun beslissing was genomen en hierdoor bleef er voor mij alleen nog het meisjes uur over. Dat vond ik toen te weinig om daarvoor 1 avond in de week vrij te houden en ben daarop gestopt met lesgeven. Dit was wel even wennen als je vanaf je 11e altijd in de gymzaal hebt gestaan. Het bleef kriebelen en gelukkig is KDO mij niet vergeten, want diverse keren heeft Nelly Duijmelinks mij gevraagd of ik terug wilde komen. In het dagelijkse leven ben ik drie dagen werkzaam als directiesecretaresse in een forensisch psychiatrisch centrum en mede door mijn werk moest ik Nelly steeds teleurstellen, omdat de beschikbare uren meestal op de dagen en tijden vielen dat ik moest werken. Totdat Wilma mij tijdens de zomervakantie belde met de vraag of ik op vrijdagavond beschikbaar was. Ik moest hier wel even over nadenken, want tja het is toch je vrije vrijdagavond. Maar wat doe je nou eigenlijk op zo’n avond behalve een beetje voor de TV op de bank hangen of winkelen, dus de beslissing was al snel genomen en de volgende dag heb ik Wilma gebeld dat ik graag weer les wil komen geven. Inmiddels geef ik alweer een aantal jaren les aan de wat grotere meiden van de vereniging: meisjes groep 7 en 8 en voortgezet onderwijs. Ik doe het met veel plezier.

Wilma Tromp – kleuters groep 1/2 en meisjes groep 3

Mijn naam is Wilma Tromp. Ik woon samen met Gerald, dochter Floor en zoon Jochem in Kinderdijk. Op 4-jarige leeftijd ben ik in 1977 lid geworden van KDO. Ik geef les aan kleuters van groep 1 en 2 en meisjes van groep 3. Dit doe ik met veel plezier. Het is geweldig om te zien hoe zij genieten van het klimmen, klauteren, springen en dansen.
Ineke van der Vliet – (basis)Selectie

Hallo allemaal, Mijn naam is Ineke van der Vliet-Bruinsma. Sinds 2007 geef ik les bij KDO in Alblasserdam. Ik vind turnen echt de leukste sport die er is! Ik heb jarenlang lesgegeven in Zwijndrecht. Ik ben een tijdje gestop, maar toen onze oudste dochter op turnen ging, heb ik het lesgeven weer opgepakt.  Samen met Lydia geef ik nu de jongste talentjes les op maandag. Op dinsdag en vrijdag train ik de onderbouw en middenbouw (verplichte oefenstof). Ik vind de combinatie van omgaan met kinderen en het bezig zijn met turnen ontzettend leuk en hoop hier nog lang mee door te kunnen gaan!


Gerda Zijderveld – Damesgroepen en meer….

Ik ben al jaren actief betrokken bij KDO en geef met veel plezier les aan damesgroepen en mixgroepen (dames en heren), Gymfit en Sport en Spel. De leeftijd van de groepen varieert van 40 to 85+. Ook organiseer ik al vele jaren de deelname van KDO aan de Wereld Gymnaestrada. Ik hoop nog lang een steentje te mogen bijdragen aan Gymnastiekvereniging KDO.Caroline den Ouden – Ouder&Kind- en Peutergym

Mijn naam is Caroline den Ouden. Ik ben getrouwd met Hermen en we hebben 3 dochters: Julia (7),Alissa (4) en Nathalie (2). Ik ben geboren op Goeree-Overflakkee, daarna heb ik voor mijn opleiding (PABO) in Gouda gewoond.
Na het behalen van mijn diploma ben ik naar Kesteren verhuisd, waar ik een aantal jaar in het onderwijs heb gewerkt. In 2006 zijn Hermen en ik in Alblasserdam komen wonen. We voelden ons hier meteen thuis.
Sinds eind maart 2016 geef ik de lessen ‘ouder en kind gym’ en ‘peutergym’.
Erg leuk, ik hoop het nog lang te kunnen doen.

Michelle de Boer – meisjes groep 5/6 

Hallo iedereen, ik ben Michelle de Boer. Ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Afrika waar ik ben opgegroeid en ik heb daar mijn opleiding gevolgd met de studie richting: Personal fitness trainer en Groep fitness trainer. Door mijn ervaring als Fitness Director aan boord van de cruise schepen van Royal Caribbean Lines en Holland America Line, fitness instructeur bij HealthCity en als Personal Trainer bij een Premium Health club heb ik veel ervaring in de fitness branche. Ik heb een grote passie voor sport en gezondheid en werk graag met gedreven mensen die hun (sportieve) doelen willen bereiken. Mijn sportachtergrond is turnen en ik heb ook vaak gewerkt met jongeren als coach in de sport. Ik heb vroeger jaren lang aerobics les bij de KDO geven en vind het heel erg leuk om nu turnles te geven aan meisjes in groep 5/6.

Pim Groenendijk – damesselectie, heren recreatie en selectie – springgroep

Hallo, ik ben Pim Groenendijk, ik woon in Alblasserdam en ben geboren op 11-11-1996. Al vanaf mijn 4e zit ik op KDO. Sinds ongeveer 5 jaar geleden ben ik training gaan geven bij de vereniging. Eerst als assistent. Ik heb toen de assistent leider 2 gedaan. Dat vond ik erg leuk en toen heb ik besloten om een Sport en Bewegen opleiding te gaan doen. Ik heb aan het CIOS een sport en bewegen diploma nivo 4 gehaald, met de specialisatie Fitness. Ik heb ook mijn gymnastiekleider 3 diploma daar behaald. Bij KDO heb ik aan verschillende groepen training gegeven van de kleuters tot aan de leeftijdsgrope van het voortgezet onderwijs. Zowel recreatieve als selectie groepen. Op dit moment assisteer ik bij de dames selectie. Samantha en ik trainen samen de jongens recreatie en de jongens selectie. Ook doen we samen de springgroep dat is een mix groep van jongens en meiden. Daarnaast ben ik actief in de activiteitencommissie.

Lydia Zeiderveld – basisselectie

Mijn naam is Lydia Zeiderveld. Ik woon in Nieuw-Lekkerland. Daar heb ik vroeger ook geturnd en ik ben later doorgegaan met lesgeven. Op dit moment geef ik daar nog les aan een aantal recreatiegroepen. Vanaf 2017 geef ik ook trainingen bij KDO, eerst bij de selectie en nu doe ik de basisselectie. Ik vind het erg leuk om te zien hoe deze jonge meiden stapjes maken! Hiernaast werk ik ook op een basisschool in Ridderkerk.

 

Martine Verwoert – Gymfit

Hallo, ik ben Martine, getrouwd en moeder van 2 jongens. Sinds januari 2017 geef ik Gymfit les aan een hele gezellige groep op de woensdagavond. Hiernaast ben ik activiteitenbegeleidster en sport- en spelbegeleidster in de psychiatrie. In 2005 heb ik mijn diploma als fitnessinstructrice gehaald. Weer later heb ik mijn Cognitieve fitness diploma gehaald. Cognitieve fitness is gericht op bewegen maar dan gecombineerd met cognitieve vaardigheden. Dus niet alleen je lichaam, maar ook je hersenen worden geprikkeld en uitgedaagd. Alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan qua sport en beweging gebruik ik in de lessen. Plezier tijdens de training staat voorop!! Kom langs om op een plezierige manier je conditie, kracht en balans te verbeteren tijdens mijn les. Raadpleeg het lesrooster voor de tijden.