Alle leiding voor groepen binnen het KNGU domein zijn in het bezit van een licentie niveau 3 of 4. Deze licentie wordt uitgegeven door de KNGU. Dit houdt in dat ze bevoegd zijn om les te geven.

Hieronder stelt de leiding van onze groepen zich aan u voor.
 

Anouk Dries – Damesselectie NTS 3e divisie

Hoi allemaal, ik ben Anouk Dries, geboren op 13-01-1977 in Rotterdam en ook daar woonachtig momenteel met mijn en dochter. Zelf ben ik ooit begonnen met turnen toen ik 6 jaar oud was. Snel groeide ik al door naar de selectie en mijn passie was (en is;-) dan ook turnen, turnen en nog eens turnen. Een NK halen was dan ook het ultieme doel. Ben begonnen in de C-lijn, later NWS 1 (vergelijkbaar met 1e/2e divisie). Ik heb het volgehouden tot een jaar of 25 (toestelturnen) en heb daarna nog een aantal jaren in een springgroep (Star) gesprongen, aan diverse NK’s meegedaan, veel prijzen behaald en een hoop leuke herinneringen opgebouwd. Sinds mijn 15e ben ik begonnen met lesgeven, eerst recreatie daarna ook jong talent en selectiegroepen. Ik ben in het bezit van een B-licentie (niveau 4 licentie ook wel genoemd) en ben ik bij verschillende verenigingen gaan lesgeven, waarbij de langste periode bij OKK Ridderkerk (17 jaar). Sinds 2019 ben ik begonnen als trainster bij de bovenbouw van de a-selectie bij KDO.

Chantal Goudswaard – Selectie AVT

Voor degene die mij nog niet kennen, ik ben Chantal Goudswaard en kom uit Papendrecht. Daar woon ik samen met mijn vriend Albert. Ik werk vier dagen in het Erasmus MC in Rotterdam op het laboratorium van de afdeling Hematologie.  Op vrijdag doe ik de boekhouding bij mijn vriend. Hij heeft namelijk een eigen garagebedrijf in Dordrecht. Toen ik drie jaar was ben ik op de gym gegaan bij Olympia in Papendrecht. Na een aantal jaar mocht ik bij de selectie komen trainen. Met veel plezier heb ik jaren vier keer in de week getraind en meegedaan aan wedstrijden. Op een gegeven moment ben ik de assistentencursus gaan doen, gevolgd door de leiderscursus. Met het diploma op zak ben ik bij KDO terecht gekomen. Een tijdje recreatie gym gegeven en toen werd me gevraagd of ik de selectie van Dick Jan wilde overnemen. Daar hoefde niet lang over nagedacht te worden, want leek me namelijk erg leuk. En inmiddels geef ik deze groep alweer heel wat jaartjes les en zijn ze al drie keer kampioen geworden in het Rayon Turn Toernooi (wel met drie verschillende groepen, 2x jeugd en 1x senioren). In het RTT, wat tegenwoordit AVT heet, doen veel verenigingen mee uit de regio Dordrecht, met meisjes vanaf een jaar of 5, die 1 of 2 keer in de week trainen. Het zijn competitiewedstrijden in groepsverband, meestal zo’n 4 tot 5 wedstrijden per poule per seizoen, beginnend in januari. Na deze wedstrijden mogen de poulewinnaars door naar de finale om te strijden voor het kampioenschap. In het RTT doen we met KDO op dit moment mee met twee groepen, namelijk jeugd en senioren, en we trainen 2 keer in de week.

Esther Forman, Zumba

Hallo, ik ben Esther Forman, heb 2 dochters die allebei het huis uit zijn. Ik geef inmiddels al zo ongeveer 35 bewegingslessen op muziek. Het begon ooit met Jazzgymnastiek, Jazzballet, Aerobics, Meer Bewegen voor Ouderen en nu Zumba. Ik vind het heel leuk weer terug te zijn bij KDO! “Vroeger” gaf ik hier Aerobics en nu geef ik op de dinsdagavond Zumba! Ik kom uit Ridderkerk en geef daar ook nog lessen. Buiten de zumba heb ik ook nog een “gewone” administratieve baan op een school.

 

Inge van Steenis – Streetdance, jongensselectie

Hallo mijn naam is Inge van Steenis. Ik ben al een aantal jaar lid van KDO en gedurende mijn lidmaatschap kwam ik erachter dat ik training geven ook leuk vind. Gelukkig kon ik toen de assistentenopleiding doen. Na deze behaald te hebben ben ik ook de opleiding voor hoofdtrainer gestart. Inmiddels heb ik deze succesvol afgerond en mag ik training geven aan verschillende groepen. Samen met Anne geef ik training aan de kleinste selectie jongens. Ik geef ook de streetdance lessen op dinsdag; ik heb zelf vroeger veel gedanst, ik ben begonnen op ballet en later overgegaan op streetdance bij het schoolteam van mijn middelbare school. Daarnaast ben ik actief in de activiteitencommissie van KDO. Momenteel volg ik met veel plezier de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heb ik een bijbaantje in de thuiszorg.

Ingrid den Hoed – Meisjes groep 7, 8 en VO

Hallo allemaal.
Ik ben Ingrid den Hoed-Versteeg, woon in Hendrik Ido Ambacht en kom als herintreder weer terug bij KDO. Zo’n 10 jaar geleden gaf ik op woensdagavond les aan een recreatiegroep meisjes vanaf 12 jaar en aan een groep dames toestel-turnen. Ik ben getrouwd met Nico en heb twee zoons, Jeffrey en Ricardo. Toen ik in verwachting was van Ricardo en met zwangerschapsverlof zou gaan, was dit voor de groep (55+)dames aanleiding om het toestel-turnen definitief aan de wilgen te hangen en iets anders binnen de vereniging te gaan doen. Ze hadden het er al vaker over gehad dat ze eigenlijk te oud werden om nog aan toestel-turnen te doen. Al konden ze nog goed mee hoor en werd er nog net zo makkelijk een salto gesprongen of een buikdraai aan de brug gedaan. Maar goed, hun beslissing was genomen en hierdoor bleef er voor mij alleen nog het meisjes uur over. Dat vond ik toen te weinig om daarvoor 1 avond in de week vrij te houden en ben daarop gestopt met lesgeven. Dit was wel even wennen als je vanaf je 11e altijd in de gymzaal hebt gestaan. Het bleef kriebelen en gelukkig is KDO mij niet vergeten, want diverse keren heeft Nelly Duijmelinks mij gevraagd of ik terug wilde komen. In het dagelijkse leven ben ik drie dagen werkzaam als directiesecretaresse in een forensisch psychiatrisch centrum en mede door mijn werk moest ik Nelly steeds teleurstellen, omdat de beschikbare uren meestal op de dagen en tijden vielen dat ik moest werken. Totdat Wilma mij tijdens de zomervakantie belde met de vraag of ik op vrijdagavond beschikbaar was. Ik moest hier wel even over nadenken, want tja het is toch je vrije vrijdagavond. Maar wat doe je nou eigenlijk op zo’n avond behalve een beetje voor de TV op de bank hangen of winkelen, dus de beslissing was al snel genomen en de volgende dag heb ik Wilma gebeld dat ik graag weer les wil komen geven. Inmiddels geef ik alweer een aantal jaren les aan de wat grotere meiden van de vereniging: meisjes groep 7 en 8 en voortgezet onderwijs. Ik doe het met veel plezier!

Sebastiaan Pel – jongens NTS selectie

Hallo, ik ben Sebastiaan Pel, 19 jaar oud. Ik turn zelf al ruim 10 jaar. Ik ben bij KDO begonnen en train nu bij O&O Zwijndrecht. Ik doe op de HALO een opleiding voor gymdocent. Bij KDO geeft ik les aan de herenselectie en doe dat met veel plezier!

 

 

 

Wilma Tromp – kleuters groep 1/2 en meisjes groep 3 en 4

Mijn naam is Wilma Tromp. Ik woon samen met Gerald, dochter Floor en zoon Jochem in Kinderdijk. Op 4-jarige leeftijd ben ik in 1977 lid geworden van KDO. Ik geef les aan kleuters van groep 1 en 2 en meisjes van groep 3. Dit doe ik met veel plezier. Het is geweldig om te zien hoe zij genieten van het klimmen, klauteren, springen en dansen.

 

Gerda Zijderveld – Damesgroepen en meer….

Ik ben al jaren actief betrokken bij KDO en geef met veel plezier les aan damesgroepen en mixgroepen (dames en heren), Gymfit en Sport en Spel. De leeftijd van de groepen varieert van 40 to 85+. Ook organiseer ik al vele jaren de deelname van KDO aan de Wereld Gymnaestrada. Ik hoop nog lang een steentje te mogen bijdragen aan Gymnastiekvereniging KDO.

 

Caroline den Ouden – Ouder&Kind gym

Mijn naam is Caroline den Ouden. Ik ben getrouwd met Hermen en we hebben 3 dochters: Julia (7),Alissa (4) en Nathalie (2). Ik ben geboren op Goeree-Overflakkee, daarna heb ik voor mijn opleiding (PABO) in Gouda gewoond.
Na het behalen van mijn diploma ben ik naar Kesteren verhuisd, waar ik een aantal jaar in het onderwijs heb gewerkt. In 2006 zijn Hermen en ik in Alblasserdam komen wonen. We voelden ons hier meteen thuis.
Sinds eind maart 2016 geef ik de lessen ‘ouder en kind gym’ en ‘peutergym’.
Erg leuk, ik hoop het nog lang te kunnen doen.

Pim Groenendijk – Jongensgroepen en Springgroep

Hallo, ik ben Pim Groenendijk, ik woon in Alblasserdam en ben geboren op 11-11-1996. Al vanaf mijn 4e zit ik op KDO. Sinds ongeveer 5 jaar geleden ben ik training gaan geven bij de vereniging. Eerst als assistent. Ik heb toen de assistent leider 2 gedaan. Dat vond ik erg leuk en toen heb ik besloten om een Sport en Bewegen opleiding te gaan doen. Ik heb aan het CIOS een sport en bewegen diploma nivo 4 gehaald, met de specialisatie Fitness. Ik heb ook mijn gymnastiekleider 3 diploma daar behaald. Bij KDO heb ik aan verschillende groepen training gegeven van de kleuters tot aan de leeftijdsgrope van het voortgezet onderwijs. Zowel recreatieve als selectie groepen. Op dit moment geven Samantha en ik les aan de jongens recreatie en de jongens selectie. Ook doen we samen de springgroep, dat is een mix groep van jongens en meiden. Daarnaast ben ik actief in de activiteitencommissie en het bestuur.

Lydia Zeiderveld – basisselectie

Mijn naam is Lydia Zeiderveld. Ik woon in Nieuw-Lekkerland. Daar heb ik vroeger ook geturnd en ik ben later doorgegaan met lesgeven. Op dit moment geef ik daar nog les aan een aantal recreatiegroepen. Vanaf 2017 geef ik ook trainingen bij KDO, eerst bij de selectie en nu doe ik de basisselectie. Ik vind het erg leuk om te zien hoe deze jonge meiden stapjes maken! Hiernaast werk ik ook op een basisschool in Ridderkerk.

 

 

Martine Verwoert – Gymfit

Hallo, ik ben Martine, getrouwd en moeder van 2 jongens. Sinds januari 2017 geef ik Gymfit les aan een hele gezellige groep op de woensdagavond. Hiernaast ben ik activiteitenbegeleidster en sport- en spelbegeleidster in de psychiatrie. In 2005 heb ik mijn diploma als fitnessinstructrice gehaald. Weer later heb ik mijn Cognitieve fitness diploma gehaald. Cognitieve fitness is gericht op bewegen maar dan gecombineerd met cognitieve vaardigheden. Dus niet alleen je lichaam, maar ook je hersenen worden geprikkeld en uitgedaagd. Alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan qua sport en beweging gebruik ik in de lessen. Plezier tijdens de training staat voorop!! Kom langs om op een plezierige manier je conditie, kracht en balans te verbeteren tijdens mijn les. Raadpleeg het lesrooster voor de tijden.

Miranda van Amstel – Damesselectie NTS 3e divisie

Ik ben Miranda van Amstel en ik geef sinds 2021 les bij KDO aan selectieturnen meisjes Middenbouw niveau 3 en niveau 4  (9 t/m 12 jaar) op dinsdag en om de week op donderdag. Weer alles even nieuw en wennen maar heel erg leuk. Ik geef les met Anouk (kende ik van OKK Ridderkerk), Danique en Dilara, een leuk en gemotiveerd team! Ik heb zelf van in mijn jeugd ook fanatiek geturnd, net als mijn beide kinderen. Turnen is altijd een rode draad in ons leven is geweest en een grote, gedeelde passie.