Nynke, Marieke en Femke op hun eerste teamwedstrijd

Op zaterdag 12 maart heeft de 1ste teamwedstrijd voor de NTS middenbouw niveau 4 plaatsgevonden. Op deze teamwedstrijd deden Nynke Janse, Femke de Boer en Marieke de Jong mee. De wedstrijden werden gehouden in het Topsportcentrum Rotterdam. . Nynke moest al om 08.30 aantreden en vormde samen met 4 meisjes van OKK Ridderkerk mix-team 1. Dit team begon hun wedstrijd op vloer. Nynke moest als eerste van haar team aantreden en ze vond het allemaal wel heel spannend, een grote hal, veel publiek, de eerste wedstrijd na 2 jaar corona en allemaal nieuwe oefeningen. Ze turnde een mooie oefening maar was even een stukje oefening kwijt door het grote opppervlakte van de vloer en ze miste een paar sprongen maar pakte het verder goed op. Nette oefening! Haar teamgenoten van OKK turnden ook mooie oefeningen teamscore 35.450 (1ste score)

 
 
 

Daarna volgde sprong. Hier turnde Nynke als 1ste sprong een hele mooie overslag en als 2de sprong een mooie 1/2 draai in aanzweeffase. Ook haar OKK teamgenoten lieten goede, mooie sprongen zien. Teamscore 43.325 (1ste score)
 
Daarna ging het team naar brug. Met inturnen was Nynke erg zenuwachtig voor haar afsprong; de salto af van de hoge ligger maar haar wedstrijdoefening ging gelukkig heel goed. Ook hier ging het bij haar teamgenoten van OKK erg goed met oefeningen.
Toestelscore 37.650 (1ste score)

Het laatste toestel was balk. Voor elk meisje altijd een toestel waarvoor ze erg zenuwachtig zijn. Nynke liet een erg mooie oefening zien, zij had maar 1 wiebeltje. Teamgenoten van OKK turnden ook hier mooie oefeningen en de totaalscore voor balk was 32.050 (1ste score)

De totaalscore was 148.475 als team en hiermee werd ’t team 1ste in hun baan! 
Nynke turnde een totaalscore van 47.975 en werd daarmee 3de als individueel. Op sprong en balk was ze zelfs 2de!  Dit is echt waanzinnig knap gedaan Nynke! Wij zij heel erg trots op het team en Nynke!!

Femke en Marieke hadden hun wedstrijd om 11.30 uur en vormde met 3 andere meisjes van OKK Ridderkerk mix-team 2. . Team 2 begon hun wedstrijd op brug. Met inturnen waren alle meisjes van team 2 best zenuwachtig, Femke en Marieke vooral voor ’t ophurken op de lage ligger. Helaas vielen beide meisjes hiermee ook tijdens hun wedstrijdoefening maar beide waagden een 2de poging en die ging goed!! Verder waren het nette oefeningen van zowel onze meiden als de teamgenoten van OKK. Het was een goede start van de wedstrijd. De teamscore was 27.650 (2de score).

Daarna volgde de balk. Ook dit team was erg zenuwachtig voor dit toestel en 4 van de 5 meisjes hadden helaas een val, Femke en Marieke vielen met de radslag maar lieten een nette balkoefening zien!
Teamscore 31.800 (3de score )
Het derde toestel was vloer. Hier ging het bij Femke en Marieke met de sprongenserie even wat minder goed maar verder turnden ze mooie oefeningen.  Hun teamgenoten van OKK turnden ook met wat foutjes, 1 meisje liet een erg mooie oefening zien. Teamscore 38.950 (3de score)
Als laatste toestel was de sprong. Hier turnden alle 5 de meisjes een goede sprong en waren ze aan elkaar gewaagd onderling. Teamscore 30.000 (3de score)
Team 2 werd in deze ronde van hun baan 3de met een totaalscore van 128.400. Een mooi resultaat voor zo’n allereerste wedstrijd. Femke had individueel een mooie score van 38.500 en werd daarnee individueel 15de. Ze had op balk zelfs de 5de score!  Voor Marieke was het al een heel mooi resultaat dat ze mee kon doen aan de wedstrijd. Door een blessure aan haar rug en erge vermoeidheid heeft zij bijna niet kunnen trainen en nu turnde zij alle toestellen en werd ze zelfs 11de individueel met een mooie score van 40.925!! Supergoed gedaan meisjes. KDO is heel trots op jullie!
Tekst geschreven door; Miranda van Amstel, leiding KDO selectie middenbouw NTS