Anne en Marleen turnen 2e regiowedstrijd

Zaterdag 18 januari 2020 kwamen Marleen Ulrich en Anne Groenendijk in actie op de tweede regiowedstrijd van Zuid-Holland in Den Haag. Op het eerste toestel sprong turnde Marleen een ½ in met een hele draai uit. Helaas was zij een beetje uit de richting en moest een paar passen naast de mat maken. Haar tweede sprong ½ draai in en ½ draai uit verliep wat beter maar ook hier had zij een grote hup bij de landing. Anne Groenendijk turnde dit keer safe en liet een mooie ½ in ½ uit zien met een nette landing en opende hiermee goed op het toestel sprong.

Op brug lieten beide dames een prachtige ruime oefening zien, waarbij alleen het vluchtelement van laag naar hoog niet door geturnd werd. Zelfs Marleen haar eerste opzwaai werd als extra eis toegekend wat haar een halve punt extra opleverde. Ook waren er duidelijk verbeteringen te zien in de afsprongen van beide dames. De jury was heel streng op dit toestel wat uiteindelijk in wat lagere cijfers dan gehoopt eindigde. Al met al kijken we terug op prima prestaties op dit onderdeel.

Op het derde toestel balk moesten zowel Marleen als Anne een keer het toestel verlaten door middel van een val wat hen uiteindelijk 1 punt extra aftrek gaf. Ondanks dat wist Anne toch nog het 6e cijfer van deze middag neer te zetten op dit toestel, petje af! Marleen had wat pech doordat de jury haar gymnastische sprongenserie niet volledig goed had gerekend. Hierdoor liep zij 0,4 punt extra mis. Ondanks dat er een bezwaar was ingediend, werd dit niet gecorrigeerd. Het laatste toestel was vloer. Hier liet Anne voor het eerst een streksalto met een ½ draai zien. Ze turnde hem heel ruim waardoor ze naar voren schoot en haar hand op de mat moest neerzetten. Dit telt in de jurysport als een val en kostte haar een extra punt aftrek. Ondanks dit begin van haar oefening wist zij zich goed te herstellen en haar oefening netjes af te maken. Marleen liet een prachtige oefening zien, maar ook hier was de jury haar niet goed gezind. Er werd er een verbinding van haar gymnastische sprongenserie niet geteld, wat haar uiteindelijk 0,2 punt extra aftrek gaf. Zowel Anne als Marleen hebben misschien niet een volledig foutloze wedstrijd neergezet, maar toch wel mooie dingen laten zien. Trainster Anouk en de meiden kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd waarbij Marleen Ulrich een 6e plaats wist te behalen en Anne Groenendijk een mooie 12e plek. Volgende week zaterdag komen deze dames samen met hun trainingsmaatjes weer in actie bij het Souplesse toestel turntoernooi in Hendrik Ido Ambacht.