District 2e en 3e divisie op 19 januari 2019

Op 19 januari turnden Danique, Ilse, Laura, Anouk, Dilara, Noelle en Renate hun tweede districtswedstrijd om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Helaas konden Dilara en Noelle de eerste wedstrijd niet meedoen, dus voor hen was het extra belangrijk om vandaag een goede wedstrijd te turnen. Maar eerst waren de Senioren 3e divisie Danique, Ilse en Laura aan de beurt. Ze begonnen alle drie matig op balk helaas. Op vloer herpakten ze zich wel met mooie oefeningen. Sprong en brug kwamen de meiden goed door. Uiteindelijk werd Laura 4e en heeft zich geplaatst voor de halve finale. Danique heeft het erg spannend gemaakt en is op het nippertje ook door. Ilse helaas niet, maar zij heeft zoveel progressie geboekt dit seizoen, dat iedereen sowieso trots op haar is.
In de laatste ronde turnden Noelle, Dilara en Renate (senioren 2e divisie) in baan 1 en Anouk in baan 2. Renate had zich al verzekerd van een plaats in de kwartfinale doordat ze vorige wedstrijd op het podium stond. Dilara en Noelle hadden wat tegenslag op de heenweg en kwamen laat binnen. Voor hen was het erop of eronder vandaag. Renate zette een goede balkoefening neer. Helaas moest Dilara een val incasseren en Noelle zelfs 2 vallen. Op vloer herpakten de meiden zich en ook op sprong presteerden ze naar verwachting.

Tenslotte moesten ze op brug laten zien wat ze waard waren. Ondertussen probeerde Anouk zich in de andere baan te verzekeren van een plek in de kwartfinale, want ook zij had het de eerste wedstrijd af laten weten. Anouk begon goed op brug, ze turnde zelfs haar wippertje door. Op vloer had ze helaas een val bij overslag streksalto en ook op balk moest ze een val incasseren bij haar gesloten flikflak. Dus ook voor haar kwam het aan op het laatste toestel. Sprong deed ze gelukkig goed. In de andere baan was het ook nog steeds spannend: Renate turnde een goede brugoefening, Dilara ook prima, maar helaas kon Noelle ook hier niet laten zien wat ze kon. Ze is zo vooruit gegaan, maar op het moment-supreme lukt het dan niet. Uiteindelijk wisten Anouk (8e), Dilara (11e) en Renate zich te plaatsen. Renate was zelfs de beste turnster in haar categorie en ging met de gouden medaille naar huis. Heel knap gedaan!