Eerste teamwedstrijd meisjes MB4 in Topsportcentrum Rotterdam

Zaterdag 17 december turnden Femke de Boer, Isa vd Pol, Julie Lindgreen en Lejla Hadziefendic hun 1ste teamwedstrijd MB 4 in Topsportcentrum Rotterdam. De meisjes vormden met zn 4-tjes een eigen team en voor Isa, Julie en Lejla was het hun eerste wedstrijd in zo’n grote turnhal.

De wedstrijd startte om 09.15 van elk team tellen de 3 beste scores op een toestel, dus bij ons team van 4 meisjes valt de 1 score af, de laagste score.

De meisjes begonnen op het toestel brug. Brug is echt een krachttoestel en sommige onderdelen zijn best nog moeilijk of nog niet haalbaar en daarop zijn de oefeningen aangepast. Bij het ene meisje ging het dan ook wat beter dan bij de ander, bij Isa en Lejla lukte ophurken, wat helaas bij Femke net niet lukte, maar de meisjes hebben allemaal goed laten zien wat ze konden en zo netjes mogelijk hun oefening gedaan. Teamscore 28.350.
2de toestel balk
Dit is altijd een toestel waarbij zenuwachtigheid een rol speelt maar de meisjes deden het goed en Lejla, Jullie en Femke bleven op de balk. Wel zijn er nog wat kleine aandachtspunten zoals sprongen en afwerking hier en daar maar het zag er al heel goed uit wat de meisjes lieten zien. Helaas had Isa hier wat pech en viel 2 keer maar turnde verder netjes haar oefening. Teamscore: 34.166
3de onderdeel was vloer. Dit vinden de meisjes erg leuk en dat merkte je omdat ze allemaal met plezier de oefening turnden. Lejla haalde de salto vo, bij Isa en Femke lukte de arabier flikflak en Julie liet een mooie overslag arabier zien. Het is best moeilijk op zo’n grote vloer de richting en alle elementen goed en netjes te laten zien, maar de meisjes deden het echt goed voor de 1ste keer! Teamscore: 31.900
Als laatste toestel sprong. De meisjes turnden hier allemaal 2 overslagen over de Pegasus. Allemaal hebben ze 2 overslagen gehaald waarvoor we ons eerst wat zorgen maakte bij Lejla, omdat in de laatste paar trainingen het niet lukte, maar nu ging het goed! Isa liet ons nog even schrikken met haar 1ste sprong waarbij ze niet uitkwam en vanuit 2 passen toch tot handstand kon springen..dus dat was heel knap! Alle meisjes hadden een score van meer dan 12.000 punten dus super goed gedaan! Teamscore: 37.150.

Het team is met een totaalscore van 131.556 4de geworden van de deelnemende teams MB 4 in deze wedstrijdronde. De andere teams waren erg sterk en hadden meisjes die al meer wedstrijden hadden geturnd, dus Femke, Isa, Julie en Lejla hebben zich kranig geweerd voor zo’n allereerste keer!
Individueel hebben de meisjes het ook het goed gedaan: Lejla 9de (44.030), Femke 10de (43.900), Julie 15de (42.300) en Isa 17de (40.625).