Gehele KDO turnselectie heren plaatst zich voor landelijke wedstrijden

Zaterdag 8 februari was de tweede plaatsingswedstrijd in Zwijndrecht. In deze wedstrijd en de wedstrijd op 18 januari konden de turners zich plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Dit hebben alle jongens van de turnselectie van gymnastiekvereniging Alblasserdam gedaan. Dit betekent dus dat alle 15 turners zijn geplaatst!

In de eerste ronde turnden Pablo Labrijn, Pepijn Janse en Benjamin Venema. Zij hadden op 18 januari al een mooie wedstrijd geturnd, maar deden het deze wedstrijd nog beter. Zij turnen alle drie in de categorie Pupil 3e divisie. Benjamin turnde zich zelfs naar een 6e plaats. Pablo werd 12e en Pepijn werd 14e. Zij zijn alle 3 door naar de 1/4 finale van het bondskampioenschap.

In de ronde daarna turnde de turntweeling Joshua en Jeftha. Zij zijn vorig jaar gepromoveerd naar de 2e divisie in de categorie Pupil. Dit is al een super knappe prestatie. Maar ook in de 2e divisie kunnen zij goed meedraaien. Joshua werd zelfs knap 2e en Jeftha werd 5e. Ze turnden een knappe wedstrijd met moeilijke oefeningen. Ruben den Hartog turnde ook in deze ronde. Hij turnt in de 3e divisie categorie instap. Hij moest tegen maar liefst 27 kinderen. Hij werd 5e en haalde hele hoge scores op vloer, ringen en rek! Ook deze jongens gaan meteen door naar de 1/4 finale van het bondskampioenschap.

De oudere jongens turnden in de laatste ronde: Imre Naaktgeboren, Niels ver A, Lucas Kanters, Mike Wander en Kevin Kiela. Voor Imre, Niels, Lucas en Mike was dit een wedstrijd om te kijken hoever ze zijn om hun oefeningen op de landelijke wedstrijden te laten zien. Zij zijn namelijk direct geplaatst omdat zij een hoog niveau turnen. Kevin Kiela moest zich nog wel plaatsen. Hij heeft dit gedaan. Hij werd op beide districtswedstrijden eerste en nam het goud mee naar huis. Hij kan zich dus nu al districtskampioen van Zuid-Holland Zuid noemen. Een titel waar hij erg trots op mag zijn. Hij turnde deze wedstrijd ook nog een nieuw moeilijk element. Hij turnde een krachtelement in de ringen. Dit wordt maar zelden gedaan in deze categorie.

De andere jongens: Sam Groenendijk, Nilton Cetin, Siem van Vliet en Jorg Zanen hebben zich de vorige wedstrijd al laten zien. Ook zij zijn rechtstreeks geplaatst voor de landelijke wedstrijden. Helaas raakte Jonathan Pel geblesseerd. Hij turnt dit jaar geen landelijke wedstrijden, maar traint wel weer mee voor het volgende wedstrijdseizoen.