Meerkamp en toestelfinale voor Lisa, Nova, Anouk, Anniek en Floor

Zaterdag 10 juni turnden Lisa, Nova en Anouk hun meerkampfinale in het Topsportcentrum Rotterdam. Als eerste was het de beurt voor Lisa, zij kwam uit in de categorie junior F. Zij begon deze finale op vloer, waar zij een mooie oefening turnde met streksalto. Haar inzet werd beloond met 11.150 punten. Vervolgens naar sprong, waar vanwege een recente knieblessure niet helemaal voluit werd gesprongen, maar ondanks dat leverde haar overslag haar toch nog 10.750 punten op. Vervolgens naar burg waar Lisa de sterren van de hemel turnde en maar liefst de hoogste score in haar categorie behaalde, namelijk 11.933 punten! Als laatste balk, waar het inturnen goed ging, maar de wedstrijd helaas iets minder. Haar sprongserie was niet verbonden door een wiebel, waardoor ze een eis miste en aan het eind van de sprongserie was helaas ook nog een val. Uiteindelijk turnde ze verder een stabiele balkoefening die haar 9.05 punten opleverde. Van de 40 gekwalificeerde turnsters behaalde Lisa uiteindelijk een zeer knappe gedeelde 4e plaats met 42.883 punten, goed gedaan!

Vervolgens was het de beurt aan Nova en Anouk (senior F). Anniek had zich ook geplaats voor de meerkamp, maar door een studieverplichting was het helaas voor haar niet mogelijk om de meerkamp te turnen. Zij begonnen deze meerkamp op het onderdeel balk. Beide turnsters turnde een mooie en stabiele oefening, helaas wel 1 val voor Anouk. Nova behaalde met haar 10.933 punten de hoogste score op dit onderdeel. Als tweede onderdeel was vloer aan de beurt, waar ook weer mooie oefeningen werden geturnd. Vervolgens door naar sprong. Beide turnsters turnden een prima overslag. Op dit onderdeel kan nog winst behaald worden qua punten door moeilijkere sprongen te doen, maar zo ver is het nog niet. Daarna brug, waar beide turnsters altijd goed presteren. Gelukkig ook nu weer super strakke en vloeiende oefeningen. Anouk behaalde hier dan ook de hoogste score, namelijk 11.600 punten, op de voet gevolgd door Nova met 11.550 punten. Een mooie afsluiting van een geslaagde wedstrijd. Nova werd kampioen in de meerkamp senior F met 43.450 punten en Anouk werd met slechts een kleine achterstand 3e met 42.950 punten.

Zondag 11 juni waren de toestelfinales voor de senior F turnsters, ook in het Topsportcentrum. In de eerste wedstrijd hadden Floor, Anniek en Nova zich geplaatst voor de brug. Ook Anouk had zich geplaats op dit onderdeel (en vloer), maar zij turnde deze toestelfinale niet. De sfeer zat er goed in en wederom waren de brug oefeningen weer fantastisch, kan niets anders zeggen. Nova behaalde de 1e plaats met 11.400 punten en Anniek werd keurig 2e met 11.100 punten (zij had 4 weken niet getraind, maar dat hebben we de tegenstanders niet gezegd J). Floor greep net naast een medaille en werd zeer verdiend 4e met 10.600 punten. Haar doel was om geen laatste te worden en dat heeft ze ruim gehaald! In de tweede wedstrijd was er een toestelfinale voor Nova. Zij mocht als tweede turnster haar oefening op het onderdeel balk laten zien. Wederom gewoon een strakke en stabiele oefening en die werd beloond met 9.800 punten wat haar een 3e plaats op dit onderdeel opleverde. Alle turnsters vonden wel dat er erg streng gejureerd werd op dit onderdeel, waardoor de E-score lager waren dan verwacht. Nova had wel de hoogste D-score op dit onderdeel. Als laatste had Nova zich ook nog geplaats voor de vloerfinale. De hele draai van Nova ging met inturnen niet lekker en ze besloot hem tijdens de wedstrijd dan ook niet te turnen, puur voor de veiligheid. Gelukkig ging haar flikflak salto heel goed. Achteraf een goede beslissing, want wederom was er een 1e plaats voor Nova met 11.000 punten. Al met al dus twee dagen met mooie resultaten. Zaterdag 17 juni turnen de turnsters hun laatste wedstrijd van dit seizoen, de finale in teamverband, wederom in het Topsportcentrum in Rotterdam!