Souplesse Toestel Toernooi 30 maart 2024

STT (Souplesse Turn Toernooi) was op zaterdag 30 maart 2024 in H.I.Ambacht. Alle NTS-meisjes van middenbouw en bovenbouw turnden in de 1ste ronde. 

De MB4, pupil 2 meisjes Lejla Hadziefendic, Julie Lindgreen en Isa van der Pol moesten in baan 2 en startten hun wedstrijd op de balk. Ze turnden erg nette, stabiele oefeningen. Lejla en Julie vielen alleen met de radslag. Isa deed voor het eerst losse radslag als opsprong en die ging heel goed. Op vloer werden goede oefeningen geturnd door alle drie. Hier en daar waren nog wel een paar verbeterpunten qua afwerking maar verder werd er netjes geturnd. Op sprong turnden Lejla en Isa allebei 2 overslagen die netjes waren maar wat weinig afzweef dus landing dicht bij de pegasus. Julie turnde een mooie overslag met in de afzweef een 1/2 draai en als 2de sprong een goede 1/2 draai in.  Bij brug ging Lejla erg goed met alleen 2 stopjes, maar verder een mooie oefening. Julie had een mooi doorgeturnde oefening maar viel helaas met haar afsprong. Isa turnde ook een mooie oefening maar viel 2 keer met ophurken. Lejla wist vooral goede cijfers te behalen door haar nette afwerking in haar oefeningen en dat zagen we ook terug in de eindcijfers.

In baan 1 kwamen Femke de Boer, pupil 3 MB4, Nynke Janse, Marieke de Jong en Novi Stout uit in klasse Jeugd E en Nikki Slagboom in de categorie junior D. Alle meisjes hebben geen foutloze wedstrijd gedraaid, maar het voordeel van deze wedstrijd is wel dat als een toestel niet zo goed gaat er nog wel op een ander toestel medailles verdiend kunnen worden. Nikki had vandaag haar dag niet, maar zette wel een mooie vloeroefening neer. Novi Stout wist op de balk te blijven en allround goed te eindigen. Nynke Janse had een hele goede vloeroefening. Ook Femke en Marieke zetten hun beste beentje voor.

Er zijn best wat medailles verdiend deze dag. Er waren medailles te verdienen voor de meerkamp (allround) en individueel per toestel:

Individueel uitslag

Sprong: 1ste Julie, 3de Lejla

Brug: 1ste Lejla, 1ste Femke

Balk: 1ste Novi, 2de Isa, 2de Femke, 2de Marieke

Vloer: 1ste Nynke, 1ste Lejla, 3de Femke,  

Meerkamp (allround) uitslag: 1ste Lejla, 1ste Femke, 2de Marieke en 3de Novi

Gefeliciteerd allemaal met deze mooie resultaten! Op naar de volgende wedstrijd!