Spannende laatste wedstrijden AVT

Zaterdag 15 april werden er maar liefst 3 wedstrijden geturnd in het AVT. Als eerste kwamen Irene, Nova, Belén, Vera en Jinthe in actie. Zij waren te gast bij GVM. KDO ging heel goed van start op balk, waar strakke oefeningen werden geturnd met slechts 1 val. Ook op vloer ging KDO goed. Na twee toestellen was er dan ook een kleine voorsprong voor de turnsters van KDO. Op brug waren beide verenigingen aan elkaar gewaagd. Met slechts 0.10 punten verschil was KDO net iets beter op dit onderdeel. Ook het onderdeel sprong werd door KDO gewonnen, waardoor de overwinning van deze wedstrijd naar KDO ging, 147.25 punten tegen 144.60 voor GVM. Eindelijk hadden de turnsters van KDO een wedstrijd gewonnen, ze hebben er voor getraind. Individueel was de top 4 voor KDO! Vera werd 1e, gevolgd door Jinthe op de 2e plaats. Met slechts 0.10. punten verschil was de 3e plaats voor Belén en de 4e voor Nova. Irene behaalde de 9e plaats.

’s Middags was het de beurt aan Megan, Evita, Anne-Lieke en Jolyn. Nieuwkomer Nina deed deze laatste wedstrijd buiten mededinging mee om wedstrijdervaring op te doen. In Alblasserdam waren de turnsters van GVM te gast bij KDO. Ook bij deze wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd, echter helaas steeds in het voordeel van de tegenstander. Uiteindelijk turnden de turnsters van KDO een goede wedstrijd met hier en daar weer nieuwe elementen, maar de winst ging naar GVM met 129.80 punten tegen over 127.50 punten voor KDO. Individueel was er een mooie 1e plaats voor Anne-Lieke, Jolyn werd 5e, gevolgd door Evita (die gelukkig de hele wedstrijd kon afmaken) op de 6e plaats. Megan werd 9e en Nina werd met slechts 3 toestellen 12e.

Als laatste was het de beurt aan Minke, Noa, Aurora en Maria. Vika kon vanwege een blessure aan haar hand helaas niet meedoen. Deze turnsters waren te gast bij Vridos in Giessenburg. Vooral op het onderdeel brug was er een groot verschil, in het voordeel van de thuis vereniging. Op sprong was dit verschil iets kleiner, maar na twee toestellen had KDO een achterstand op de tegenstander. Op balk kwamen de turnsters van KDO sterk terug en verkleinde zo de opgelopen achterstand. Ook op vloer waren de turnsters van KDO beter, maar dit was helaas niet voldoende voor de overwinning. Vridos won deze wedstrijd met 140.10 punten tegen 137.05 punten voor KDO. Aurora behaalde mede door een gelukt boogje op balk, een mooie 2e plaats. Noa werd 4e, Maria eindigde als 6e op de voet gevolgd door Minke.

Helaas heeft geen van de KDO teams zich weten te plaatsen voor de finale op 13 mei in Giessenburg. Op naar volgend jaar met nieuwe kansen. Via deze weg wil ik nogmaals iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook aan deze wedstrijden hebben meegeholpen: juryleden Danique en Lydia, alle ouders (moeders J) die hebben geteld en de diploma’s hebben geschreven en Floor, Nova, Nina en Nadine (en alle anderen die ook een beetje geholpen hebben of aanwezig waren als publiek) voor al jullie hulp in de zaal! Hopelijk kan en mag ik volgend jaar weer een beroep op jullie allemaal doen.