TUCO in Ridderkerk met onze instappers en pupillen

De laatste weken hebben onze instappers en pupillen Noa, Melanie, Marieke, Nynke, Elin, Jaylynn, Novi en Charlize goed getraind en zaterdag waren ze helemaal klaar voor hun eerste TUCO in Ridderkerk. We hebben 2 teams gevormd en het eerste team mocht het spits afbijten. De turnsters Marieke, Noa en Nynke begonnen hun wedstrijd op rekstok. Melanie kon helaas niet meedoen vandaag, we hopen dat zij er volgende keer weer bij is. Ze begonnen goed met hoge zwaaien op het rek. Daarna naar de balk, altijd spannend! Noa begon niet goed, haar opsprong was direct ook een afsprong, maar verder liet ze daarna wel een mooie oefening zien. Zelfs met de radslag erop! Nynke had 1 val, verder een goede oefening. Marieke was er niet helemaal bij, ze kan zo’n mooie balkoefening, maar helaas vergat ze een element en had ze 2 vallen. Op vloer liet vooral Nynke een mooie oefening zien, maar ook Noa heeft laten zien dat ze vooral met haar spagaten erg vooruit is gegaan. Ook Marieke kwam met de overslag netjes tot stand. Tenslotte gingen alle 3 de meisjes met een overslag over de Pegasus. Een hele prestatie, best hoog die Pegasus, maar we hadden er vertrouwen in, en de meisjes hebben laten zien wat ze konden. Goed gedaan!

In de ronde erna stonden de turnsters Elin, Jaylynn, Novi en Charlize inmiddels te popelen om ook te gaan turnen. Zij begonnen met een rondje rust, er waren namelijk 5 teams en 4 toestellen. Maar dat was eigenlijk wel fijn, zo konden ze eerst kijken hoe het eraan toe ging bij de andere teams. Vooral voor Jaylynn, omdat dit haar eerste turnwedstrijd was. Ook deze meisjes startten daarna op brug / rek. Charlize deed voor het eerst de salto-afsprong van brug, knap! Novi liet een mooie strakke oefening zien, Jaylynn verbaasde ons met de 3/4 reus die in de les nog niet lukte, maar vandaag wel en Elin liet hoge zwaaien zien. Een goed begin! Daarna naar de balk: ook daar hebben we veel moois gezien: knappe acro en goed rechtop turnen op de balk. Niet alles lukte, maar het meeste wel en ook daar kunnen we tevreden over zijn! Op vloer lieten Novi en Charlize een mooie flikflak zien, Jaylynn en Elin een overslag tot stand. Er zijn nog veel verbeterpunten, maar ook hier prima geturnd meiden. Tenslotte de Pegasus, alle 4 met een overslag er overheen, geheel zonder trainster in de buurt. We hebben hard getraind en jullie hebben je beste beentje voor gezet.

We zijn trots op jullie allemaal en kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijddag. Tot de volgende TUCO! Deze wordt weer gehouden in Ridderkerk, op zaterdag 28 maart 2020.