Halve finale 3e divisie dames

Gwen SlagboomOp 6 april turnden onze 3e divisie-meisjes die zich geplaatst hadden voor de halve finale in Leusden hun wedstrijd. Nina en Aimy begonnen hun wedstrijd in de eerste ronde, dus we moesten vroeg op. Ze begonnen goed op balk met 2 nette oefeningen. Daarna vloer en sprong. We hadden al gezien dat het niveau hoog lag. Vooral Aimy had wat kromme knietjes teveel om echt hoge cijfers te halen. Nina stond 7e na 3 toestellen, maar toen kwam haar lastigste toestel brug nog. Helaas was ze haar zenuwen niet helemaal de baas en kon niet de oefening laten zien zoals ze dat wilde. Nina eindigde als 16e en Aimy als 24e. Ze hebben zich niet geplaatst voor de finale, maar toch knap dat ze mee hebben gedaan aan de halve finale!

De ronde hierna kwam Gwen in actie. Zij turnt in de categorie Jeugd-1 N4. Gwen begon wat wiebelig op balk. Maar ze herpakte zich daarna met een mooie vloeroefening. Op sprong deed ze er nog een schepje bovenop. Doel was om bij de eerste 12 te komen voor plaatsing voor de finale. Het zou spannend worden. Als ze een goede brugoefening kon laten zien, moest het lukken. En het lukte! Gwen sloot af met een nette oefening met hoge opzwaaien en een mooie streksalto af. Ze werd 11e en mag op 18 mei de bondsfinale in Vianen turnen. Ook zal ze op 19 mei de toestelfinale op sprong turnen.

Nu waren de junioren Marith en Marleen aan de beurt. Ze begonnen niet helemaal top op vloer. Sprong was wel netjes en brug ook. Op het toestel balk kwam het erop aan. Ze hadden hard getraind en op de trainingen en ook op vorige wedstrijden lieten beide meiden, die aan elkaar gewaagd zijn, mooie oefeningen zien. Helaas lukte dat vandaag niet. Ze hadden allebei met arabier een val van de balk. Marleen werd uiteindelijk 10e en Marith 16e.

Tenslotte turnde Danique haar meerkamp. Helaas kon Laura, die zich wel geplaatst had, niet deelnemen vanwege een blessure. Danique startte sterk op brug, niet haar sterkste toestel. Toch wist ze een nette oefening te laten zien. Doel was om bij de eerste 5 te eindigen, een hele uitdaging. Op balk turnde ze ook een mooie oefening, zij wist te blijven staan. Sprong leverde haar ook een mooie score op. Als laatste nog de vloer. Haar oefening was redelijk netjes, helaas viel de score iets tegen. Ze turnde een goede wedstrijd, maar niet genoeg om zich te plaatsen voor de finale. Ze werd 10e.

Gwen gaat zich voorbereiden op haar NK-finale en de andere meisjes kunnen zich alvast gaan voorbereiden op volgend seizoen.