Marleen Ulrich behaalt Goud op eerste districtswedstrijd

Op zaterdag 7 december waren de eerste districtswedstrijden van Zuid-Holland van dit seizoen in Woerden. Marleen Ulrich en Anne Groenendijk komen voor het eerst uit in de seniorenklasse 3e divisie. Zij startten in wedstrijdronde 3 op het toestel balk. Anne mocht als eerste starten. Ondanks dat zij best wel zenuwachtig was, liet zij een mooie balkoefening zien. Helaas moet zij wel met haar combi radslag radslag de balk verlaten door een val. Gelukkig wist zij zich goed te herpakken en de oefening goed af te maken. Als tweede was Marleen aan de beurt. Zij wist wel op de balk te blijven, maar had hier een daar wel een wankeling. Al met al lieten beide dames een goede start op de balk zien. De jury vergat even de verbindingsbonus te berekenen bij de oefening van Marleen, maar dat werd al snel rechtgetrokken door de leiding in samenwerking met Steven, die ook veel jureert voor de vereniging. Door officieel een bezwaar aan te tekenen bij de hoofdjury werden we in het gelijk gesteld en werd het een en ander al snel gecorrigeerd in het eindcijfer. Bij vloer lieten zowel Marleen als Anne een goede oefening zien. Anne had nog wat puntjes laten liggen bij de gymnastische sprongen en pirouette, maar dan hebben we het over wat kleine verbeterpuntjes. Marleen draaide heel stabiel en liet een paar prachtige gymnastische series zien met stabiele landingen. Ook hier was de jury goed bedeeld en werden er hoge D-scores toebedeeld aan de meiden. Het derde toestel was sprong. Hier turnden, zowel Marleen als Anne, een 1/2 in 1/1 uit. Helaas viel Anne na de landing, waardoor zij een hele punt aftrek kreeg. Marleen turnde nog een tweede sprong om wellicht zo gekwalificeerd te worden voor toestelfinale sprong. In haar tweede sprong turnde zij een 1/2 in 1/2 uit. Wel een wat diepere landing waar zij wat aftrek voor kreeg, maar al met al een ruime stabiele sprong. Laatste toestel was brug. Het inturnen ging best wel lekker, maar op de wedstrijd kwam Anne even in de knoop met haar 1/2 draai kip waardoor zij haar benen krom moest maken. Ook de wipper was niet volledig door geturnd waardoor ze ook hiervoor wat aftrek voor kreeg. Ondanks die 2 foutjes liet Anne een prima oefening zien met een goed tempo. Marleen liet een hele stabiele oefening zien zonder stopjes of gekke dingen en sloot hiermee een stabiele wedstrijd af. Anne draait dit seizoen voor het eerst mee in de 3e divisie (vorig jaar nog 4e divisie geturnd) en dat deed ze voor de eerste keer helemaal niet gek. Super trots op deze meiden!

Dilara Lagendijk turnde in wedstrijdronde 4 mee in de 2e divisie senioren. Een zware pool met hoog niveau. De meeste meiden, die in dit niveau turnen, turnen meer trainingsuren dan onze Dilara. In overleg met Dilara hebben de trainsters besloten een basisrondje te turnen, zodat ze volgend jaar met de andere meiden in de derde divisie kan uitkomen. Haar eerste toestel was vloer. Hier liet zij haar nieuwe vrije oefening zien met grote overtuiging. Omdat niet alle eisen waren geturnd in de oefening en hier en daar ook nog wat aftrek zat in de gymnastische sprongen serie viel het cijfer niet heel hoog uit. Haar tweede toestel was sprong. Dilara liet hier een goede overslag zien, die zelfs met een 11,1 punt werd beloond. Dit was een vrij hoog cijfer ten opzichte van de concurrenten. Haar sprong had slechts 0,9 pnt aftrek gekregen. Het derde toestel was brug. Normaal een van Dilara’s favoriete toestellen, maar vandaag lieten we hier een kleine versie zien van een basis oefening. Een prima oefening zonder stopjes of grote fouten. Laatste toestel was balk. Hier besloten we een volledige oefening met alle eisen te gaan turnen. Helaas viel ze met de ‘spagaatsprong dwars’ op de balk, maar ze bleef er wel op met haar radslag arabier die ze sinds lange tijd niet meer had geturnd. Door verder een stabiele oefening neer te zetten wist ze zelfs een D-score te halen van 4,1! Knap gedaan, Dilara.

Als kers op de taart konden we terugkijken op een geslaagde dag turnen, waarbij Marleen Ulrich zelfs een eerste plaats wist te behalen binnen het district bij de senioren klasse 3e divisie! Gefeliciteerd, Marleen! Heel knap gedaan meiden, jullie hebben alledrie een fantastische wedstrijd neergezet.