Turners KDO Alblasserdam behalen finaleplaatsen voor NK turnen

Op 13 april 2019 was de 1/2 finale van het NK turnen heren in Enschede. Aan deze wedstrijd deden diverse jongens van gymnastiekvereniging KDO Alblasserdam mee. Deze wedstrijd was voor deze 7 jongens een belangrijke wedstrijd. Zij konden zich namelijk plaatsen voor de finale van het NK turnen heren.

In de eerste ronde turnde Robin van Vliet en Ruben den Hartog in de 3e divisie categorie instap. De andere drie jongens turnden in de categorie pupil 3e divisie. Dit waren Nilton Cetin, Joshua Oskamp en Jeftha Oskamp. Ze hebben heel hard hun best gedaan. In beide categorieën deden 30 jongens mee. Hiervan gingen er maar 12 door naar de meerkampfinale van het NK turnen. Het was dus een moeilijke klus voor de turners om zich te plaatsen. Alle jongens lieten prachtige oefeningen zien. Nilton plaatste zich als eerste en won op deze wedstrijd het goud. Joshua plaatste zich als 6e en gaat dus ook de meerkampfinale turnen op 25 mei. Alsof dat niet genoeg was, plaatste beide jongens zich ook nog voor verschillende toestelfinales. Je kon je plaatsten door bij de beste 6 te horen. Je kan je voor elk van de zes turntoestellen plaatsen. Nilton deed dit op 5 toestellen: vloer, ringen, sprong, brug en rek. Joshua plaatste zich voor 4 toestellen: vloer, ringen, sprong, brug. Zij turnen de toestelfinales op 26 mei.

Later op de dag turnde ook Sam Groenendijk (3e divisie jeugd) en Jorg Zanen (3e divisie senior) beide een goede halve finale. Sam heeft voor deze wedstrijd nog moeilijkere oefeningen dan de wedstrijden hiervoor. Hij haalt hoge scores, in het bijzonder op vloer. Hij mist één element in zijn oefening op de rekstok. Hierdoor is helaas zijn punten totaal niet voldoende om de meerkamp finale te halen. Jorg heeft net als Sam een pech dag. Hij turnt zijn beste wedstrijd van het seizoen. Veel nieuwe en verbeterde elementen laat hij zien. Helaas wordt ook bij Jorg één element niet geteld. Dit zorgt ervoor dat hij meteen buiten bereik van een plek in de top 12 staat. Hierdoor haalt Jorg helaas ook, net niet de meerkamp finale. Wel weet Jorg een plek in de toestelfinale op rekstok te behalen. Ook hij turnt deze toestelfinale op 26 mei.